5 trends in de advocatuur voor 2015

Delen:

LI 100x100Legal Intelligence faciliteert sinds 2002 de meest geavanceerde juridische kennisbank van Nederland. Als bekende speler in de markt volgen wij de wensen en behoeftes van de markt op de voet. Zo kunnen we anticiperen op nieuwe ontwikkelingen en reageren op specifieke klantwensen. Dit heeft geresulteerd in de grootste online kennisbank met bijna 100.000 juridische gebruikers. Zo faciliteren we voor onze gebruikers het vergaren en bijhouden van kennis. En bovendien stelt onze marktpositie ons in staat om trends binnen de advocatuur te onderkennen.

Trend 1: Mobiel en cross-device werken

Wij zien een sterk stijgend gebruik van tablets, smartphones en andere mobiele apparaten door advocaten in hun werk. Het is voor advocaten steeds belangrijker om onafhankelijk van tijd en plaats te kunnen werken. Voor cross device werken is het van essentieel belang om overal en altijd – ook op mobiele apparaten – toegang te hebben tot hoogwaardige juridische informatie.

Ons advies is daarom om een digitaliseringsslag in gang te zetten. Zorg ervoor dat u al uw content online voorhanden heeft in een digitale bibliotheek. Zo zorgt u ervoor dat u altijd up-to-date juridische content voorhanden heeft. Door de mobiele toegankelijkheid wordt het eenvoudiger om ter plekke te reageren op vragen van klanten of argumenten van de wederpartij.

Trend 2: Contentintegratie

Het doorzoeken van uitgeverscontent, publieke bronnen en eigen kennisdocumenten via één portaal wordt ook wel ‘contentintegratie’ genoemd. Contentintegratie is de afgelopen tien jaar snel groot geworden in juridisch Nederland. Zo beschikt op dit moment de gehele top-50 van kantoren over een oplossing voor geïntegreerd zoeken, extern ingekocht of zelf gebouwd. Ook bij iets kleinere kantoren groeit de vraag naar contentintegratie snel.

Legal Intelligence is de grootste aanbieder van contentintegratie voor de Nederlandse markt. Het systeem doorzoekt op een geavanceerde manier meer dan 50 toonaangevende openbare websites zoals: rechtspraak.nl, overheid.nl, wetten.nl en desgewenst content van uitgevers en eigen documenten. Jaarlijks worden er in ons systeem miljoenen zoekopdrachten uitgevoerd en documenten bekeken. Ook functies als het aanmaken van attenderingen op relevante bronnen en het maken van dossiers die te delen zijn met collega’s en klanten bieden een grote meerwaarde voor de advocatuur.

Het voortschrijden van techniek en digitalisering van uitgaven maken dat ook steeds meer ‘digitale bibliotheek’-functies onderdeel gaan vormen van contentintegratie. Om deze trend zelf te ervaren is het mogelijk ons platform 1 maand gratis te proberen.

Trend 3: Outsourcing van niet-specialistisch werk

Wij zien een trend in het outsourcen van niet-specialistisch werk. Het kan de leverage van een kantoor vergroten en op die manier de winstgevendheid verbeteren. Bovendien biedt het de klanten van uw kantoor de mogelijkheid om efficiënt in te kopen. Diensten die elders kunnen worden verkregen tegen een lager tarief helpen uw klant de kosten te drukken. U houdt uw handen vrij voor die werkzaamheden die de grootste toegevoegde waarde bieden en u reduceert de steeds grotere druk op tarieven.

< Voor trends 4 & 5 klik hier >

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven