Abderrahman Kichou (KvdL): van stem treinvertragingen naar advocaat

Starter van de week is Abderrahman Kichou. Abderrahman is begonnen bij Kennedy Van der Laan. Hij wist pas op latere leeftijd dat hij advocaat wilde worden, maar nu zit hij helemaal op zijn plek.

Delen:

Abderrahman Kichou

Abderrahman Kichou (35) is op 22 februari 2023 beëdigd als advocaat en werkt sinds dit jaar bij Kennedy Van der Laan. Abderrahman studeerde in 2022 af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in het arbeidsrecht. In maart 2023 zal Abderrahman beginnen met de beroepsopleiding voor de advocatuur. 

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Dit heb ik pas op latere leeftijd besloten. Ik ben op het vmbo  begonnen waarna ik een mbo heb afgerond. Na het behalen van mijn hbo propedeuse  ben ik in dienst getreden bij de Nederlandse Spoorwegen, waar ik een aantal jaar heb gewerkt. Ik had een leuke functie waarin ik via de omroep reisinformatie verzorgde op stations en was dus de stem die je hoorde bij vertragingen of omleidingen. Het was voor mij echter duidelijk dat deze functie – gezien de technologische ontwikkelingen – niet lang meer zou bestaan dus besloot ik niet stil te zitten en schreef ik mij in voor de studie rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit. 

Heb je een bewuste keuze gemaakt bij je vakkenkeuze?
Toen ik tijdens de bachelor het vak arbeidsrecht bij prof. A.R. Houweling volgde wist ik direct dat dit het rechtsgebied was waarin ik mij wilde specialiseren. Op mijn werk was ik intussen in een reorganisatie terecht gekomen waardoor ik nog meer gemotiveerd was om te kiezen voor de selectiemaster arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit. Als onderdeel van de master heb ik een stage gelopen bij Kennedy Van der Laan. Gedurende deze stage ben ik er voor mezelf achter gekomen dat er maar één kantoor was waar ik mijn carrière als advocaat wilde beginnen.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Het enthousiasme waarmee ik door collega’s ben ontvangen. Vanaf dag 1 voel ik mij helemaal thuis op de sectie arbeidsrecht. Na een warme ontvangst werd ik betrokken bij een grote zaak waarbij ik met meerdere ervaren advocaten mocht samenwerken aan een hoger beroep. Ik werd ook direct uitgenodigd mee te gaan naar congressen. Zo ben ik afgelopen week nog met mijn patroon naar een leuk congres over arbeid en sport geweest. 

Wat zou je invoeren als jij het voor het zeggen had bij jouw kantoor?
Een bibliotheek met echte boeken. Vanuit het oogpunt van de duurzaamheid begrijp ik dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van digitale boeken, maar oude stoffige boeken als naslagwerk hoort er toch een beetje bij.

Wat staat er bovenaan op je bucketlist?
Ik heb een lange bucketlist. Zo zou ik het geweldig vinden alle vijftig Staten van Amerika te bezoeken. Ik verwonder mij altijd over het grote contrast tussen de Staten en ik zou het graag zelf willen ervaren. Bovenaan mijn bucketlist staat echter de bedevaart in Mekka. Deze pelgrimstocht is een van de vijf zuilen van de islam en elke moslim die hier fysiek en financieel toe in staat is, is verplicht deze te verrichten. Ik hoop deze reis ooit te kunnen maken. 

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Het maatschappelijke karakter. Kennedy Van der Laan is betrokken bij veel projecten en zelf ben ik via het kantoor betrokken bij JINC. Dit is een organisatie die zich inzet om ieder kind gelijke kansen te bieden. De komende jaren coach ik vier leerlingen gedurende hun vmbo-opleiding. Ik heb de leerlingen inmiddels mogen ontmoeten en ik vind het enorm gaaf dat Kennedy Van der Laan mij de mogelijkheid biedt betrokken te zijn bij zulke mooie projecten. 

En tot slot: met wie zou je graag een restauranttafel willen delen?
Hij leeft niet meer dus ik speel een beetje vals maar ik kies dan toch voor mijn grote sportheld Muhammed Ali. Er is zoveel wat ik met hem zou willen bespreken. Ik zou hem willen vragen naar zijn imposante carrière, maar ik ben ook enorm geïnteresseerd in zijn verhalen over het opgroeien in een tijd waarbij je als zwarte Amerikaan soms letterlijk moest vechten voor je rechten.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven