Advocaat Willem Jan van Andel verlaat na 34 jaar Wijn & Stael

Willem Jan van Andel, advocaat en partner bij Wijn & Stael, legt in verband met zijn pensionering de praktijk neer en verlaat het advocatenkantoor.

Delen:

“Na een indrukwekkende carrière van 34 jaar in de advocatuur, zal Willem Jan afscheid nemen van zijn rol als vooraanstaand advocaat in het ondernemingsrecht, insolventierecht en de herstructureringspraktijk”, vertelt het kantoor. “Willem Jan heeft in zijn rol als onderzoeker in opdracht van de Ondernemingskamer verschillende spraakmakende onderzoeken uitgevoerd; enkele voorbeelden zijn de enquêteprocedures van PCM Uitgevers, Esperaza Holding B.V. en (de aandeelhouder van) het Slotervaart Ziekenhuis.”

Naast zijn praktijk heeft Van Andel zich ook altijd in het wetenschappelijke debat begeven. Dit heeft geresulteerd in 85 publicaties, variërend van tijdschriftartikelen en bundelbijdragen tot annotaties, met als hoogtepunt zijn nog altijd gezaghebbende preadvies voor de Vereniging voor Burgerlijk Recht over de Peeters/Gatzen-vordering uit 2006.

Een veelzijdige advocaat met een indrukwekkende staat van dienst

Tijdens zijn carrière bij Wijn & Stael adviseerde Van Andel financiële instellingen, bestuurders, commissarissen, aandeelhouders, accountants en groepen crediteuren. “In zijn werk als advocaat kwam zijn vermogen om een complex speelveld snel te doorgronden, zijn juridische en cijfermatige denkkracht gecombineerd met zijn overtuigingskracht en vindingrijkheid goed tot zijn recht. Hij staat bekend om zijn betrokkenheid bij spraakmakende zaken en heeft hij als bewindvoerder en curator gefungeerd in tal van grote surseances en geruchtmakende faillissementen, waaronder die van Landis Group N.V., Econcern N.V. en recent nog de levensverzekeraar Conservatrix N.V. Daarnaast trad hij op als advocaat van gedupeerden van DSB Bank N.V. en was hij als advocaat nauw betrokken bij het faillissement van warenhuis V&D en autobedrijf Kroymans.”

Willem Jan van Andel ‘toen’

Willem Jan van Andel: “Na ruim drie decennia bij Wijn & Stael start ik een nieuw hoofdstuk. Ik kijk terug op een buitengewoon vruchtbare carrière, waarin ik met passie voor het vak heb mogen bijdragen aan de groei en reputatie van dit vooraanstaande advocatenkantoor.”

Maatschappelijke missie

Naast zijn werk als advocaat zette Van Andel zich in voor verschillende maatschappelijke organisaties, waaronder de Stichting Isai Ma(i)yam. Deze stichting biedt intensieve dagbesteding aan jongeren met een verstandelijke beperking en ondersteunt kinderen in India die zonder hulp niet in staat zijn om zich aan de armoede en uitzichtloosheid waarin zij de eerste jaren van hun leven zijn opgegroeid, te ontworstelen. Vrijwel ieder jaar gaat hij naar het project in India om met eigen ogen de bereikte resultaten te kunnen zien.

Blijvende indruk en erfenis

“Van Andel laat een blijvende indruk achter op het kantoor en de advocatuur als geheel vanwege zijn jarenlange ervaring, expertise en zijn positieve invloed op collega’s en de organisatiecultuur”, zo laat het kantoor weten. Willem Jan is een scherp jurist met een ongekend analytisch vermogen en degenen die met hem hebben samengewerkt, zijn maar al te goed bekend met zijn ogenschijnlijk onuitputtelijke kennis van het recht. De praktijk die mede door hem nationale en internationale bekendheid heeft gekregen, wordt voortgezet door een team van advocaten.”

 

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven