Advocatenkantoren werken samen tegen cybercrime

Een groep vooraanstaande advocatenkantoren heeft de handen ineen geslagen met het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), in de strijd tegen digitale dreigingen en cybercrime. Daarvoor is het Legal Information Sharing and Analysis Centre (Legal-ISAC) opgericht.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Foto: Depositphotos

Het initiatief is gestart door de Corporate Information Security Officers van NautaDutilh (voorzitter) en Loyens & Loeff (vicevoorzitter), en is erop gericht goede oplossingen te formuleren voor de aanpak van cyberdreigingen en kwetsbaarheden.

Binnen de Legal-ISAC wisselen de deelnemende kantoren onderling informatie en ervaringen uit over cybersecurity, kwetsbaarheden en actuele dreigingen. “Daarnaast is ook het doel om zowel het beschermingsniveau als de bewustwording binnen de gehele sector te verhogen,” zegt Dennis Langhorst, Corporate Information Security Officer van NautaDutilh.

Met Legal-ISAC treden de aangesloten kantoren in de voetsporen van andere sectoren die al een samenwerking met het NCSC zijn aangegaan. Het NCSC is het centrale informatieaanknooppunt en expertisecentrum voor cybersecurity in Nederland, en ondersteunt bedrijfssectoren in de aanpak van cyberdreigingen middels publiek-private samenwerkingsverbanden. “Bijvoorbeeld de energie- en financesectoren werken al samen met de NCSC. Vorig jaar kwamen wij op het idee om dit ook te doen. Wij gaan natuurlijk ook met veel om vertrouwelijke informatie, waarvan het nare gevolgen zou zijn hebben als iets zou lekken,” aldus Langhorst.

De kantoren AKD, Bird & Bird LLP, De Brauw Blackstone Westbroek, Dirkzwager, Houthoff, Kennedy Van der Laan, Lexence, Nysingh, Pels Rijcken, Stibbe, Trip, Van Benthem & Keulen en Van Doorne hebben zich bij de samenwerking aangesloten. Bij gebleken succes wordt op termijn ook gekeken naar aansluiting met andere kantoren.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top