Juridisch nieuws

Advocatenkantoren werken samen tegen cybercrime

Foto: Depositphotos

Een groep vooraanstaande advocatenkantoren heeft de handen ineen geslagen met het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), in de strijd tegen digitale dreigingen en cybercrime. Daarvoor is het Legal Information Sharing and Analysis Centre (Legal-ISAC) opgericht.

Het initiatief is gestart door de Corporate Information Security Officers van NautaDutilh (voorzitter) en Loyens & Loeff (vicevoorzitter), en is erop gericht goede oplossingen te formuleren voor de aanpak van cyberdreigingen en kwetsbaarheden.

Binnen de Legal-ISAC wisselen de deelnemende kantoren onderling informatie en ervaringen uit over cybersecurity, kwetsbaarheden en actuele dreigingen. “Daarnaast is ook het doel om zowel het beschermingsniveau als de bewustwording binnen de gehele sector te verhogen,” zegt Dennis Langhorst, Corporate Information Security Officer van NautaDutilh.

Met Legal-ISAC treden de aangesloten kantoren in de voetsporen van andere sectoren die al een samenwerking met het NCSC zijn aangegaan. Het NCSC is het centrale informatieaanknooppunt en expertisecentrum voor cybersecurity in Nederland, en ondersteunt bedrijfssectoren in de aanpak van cyberdreigingen middels publiek-private samenwerkingsverbanden. “Bijvoorbeeld de energie- en financesectoren werken al samen met de NCSC. Vorig jaar kwamen wij op het idee om dit ook te doen. Wij gaan natuurlijk ook met veel om vertrouwelijke informatie, waarvan het nare gevolgen zou zijn hebben als iets zou lekken,” aldus Langhorst.

De kantoren AKD, Bird & Bird LLP, De Brauw Blackstone Westbroek, Dirkzwager, Houthoff, Kennedy Van der Laan, Lexence, Nysingh, Pels Rijcken, Stibbe, Trip, Van Benthem & Keulen en Van Doorne hebben zich bij de samenwerking aangesloten. Bij gebleken succes wordt op termijn ook gekeken naar aansluiting met andere kantoren.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures
Mercedes-Benz – Mercedes Business Solutions (Rectangle)