Alexis Gavriilidis (Baker McKenzie) heeft het erg naar zijn zin bij Corporate M&A

Starter van de week is Alexis Gavriilidis. "Op de afdeling Corporate M&A adviseren en begeleiden we bedrijven bij fusies en overnames. Een enorm leuke praktijk, waarin de kern van het werk juridisch is maar ook andere vaardigheden een rol spelen in de uitvoering van het werk."

Delen:

Alexis Gavriilidis (26) is per 1 april gestart als advocaat-stagiair op de Corporate M&A afdeling van Baker McKenzie. Hij is in maart afgestudeerd aan de VU met de master Ondernemingsrecht aan de Zuidas.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Gedurende mijn bachelor kwam ik erachter dat mijn interesse voornamelijk lag bij de privaatrechtelijke vakken. Aan het einde van mijn bachelor liep ik een eerste student-stage op een ondernemingsrechtelijke transactiepraktijk. Hierdoor kon ik een goed beeld vormen van de werkzaamheden van een advocaat binnen dit rechtsgebied. Dit was voor mijn een eerste bevestiging dat dit het type werk was dat ik wilde doen na mijn studie. De keuze voor de master Ondernemingsrecht aan de Zuidas aan de VU Amsterdam was daarna snel gemaakt. De master bood de mogelijkheid om naast een verdiepend vakkenpakket ook op een laagdrempelige manier kennis te maken met verschillende advocatenkantoren. Bovendien is een student-stage bij één van de aangesloten kantoren onderdeel van de master. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik na mijn studie een erg goed beeld had waar, en op welke sectie, ik mijn professionele loopbaan wilde beginnen.

Waarom heb je voor Baker McKenzie gekozen?
Baker McKenzie is een groot Amerikaans advocatenkantoor met een enorm internationaal netwerk. Tegelijkertijd stond de grootte van de organisatie niet in de weg aan het hebben van een eigen cultuur en lokale historie van Baker McKenzie Amsterdam. Ik zag daarom de mogelijkheid om te profiteren van het internationale netwerk – bijvoorbeeld op het gebied van opleiding en de mogelijkheid om in het buitenland te werken – én de mooie lokale praktijk die Baker McKenzie Amsterdam heeft.  Ik ging mee met de Business Course naar Madrid en daar kwam ik erachter dat ook de sfeer binnen het kantoor erg goed was. Uiteindelijk waren voor mij de mensen die werkzaam zijn binnen mijn team, Corporate M&A, doorslaggevend voor mijn keuze. Tijdens mijn werkstudentschap leerde ik een hechte groep collega’s kennen en kreeg ik al snel veel verantwoordelijkheden in het dagelijks werk. Bij mij ontstond daardoor het vertrouwen dat ik bij Baker McKenzie op een plek zou komen te werken waar ik leuke mensen om me heen heb én veel kan leren.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
In de korte tijd dat ik aan het werk ben heb ik al meerdere ervaringen gehad waarbij ik mijn ogen heb uitgekeken! Een hoogtepunt voor mij was een transactie waarvoor we onlangs de koopovereenkomst hebben getekend. Het was een dynamisch proces om tot signing te komen waarbij er meerdere grote onderhandelingsrondes waren. Ik vond het heel leerzaam om tijdens die momenten aan tafel te mogen zitten en onderdeel uit te maken van de kern van het adviesteam.

En valt er ook iets tegen?
Het is inmiddels een beetje een cliché, maar werken op kantoor vind ik simpelweg leuker dan thuiswerken. Daarnaast is het voor starters erg waardevol om tussen meer senior collega’s op kantoor te kunnen werken. Ik heb ieder begrip voor de huidige maatregelen dus tegenvallen is hier niet helemaal het juiste woord, maar ik hoop wel dat we snel weer terug kunnen keren naar de situatie voor COVID-19.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Begin vroeg tijdens je studie met het oriënteren op je loopbaan. Ook als je op dat moment nog geen idee hebt wat de werkzaamheden binnen verschillende rechtsgebieden nou precies inhouden. Dit kun je doen door bepaalde keuzevakken te kiezen, maar ook door (advocaten)kantoren te leren kennen. Kantoren bieden namelijk veel mogelijkheden om kennis te maken en dat hoeft echt niet altijd via een formeel sollicitatieproces. Als je je actief oriënteert kom je er doorgaans achter wat je wel en niet aanspreekt in de praktijk. Dat helpt je om uiteindelijk op een plek terecht te komen die goed bij je past.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Ik heb een heel leuke tijd gehad tijdens mijn exchange periode in Seattle in de Verenigde Staten. Het studeren en wonen in het buitenland heb ik om meerdere redenen als waardevol ervaren. Ik zou tijdens mijn studie denk ik nóg meer kansen proberen te pakken om buitenland ervaring op te doen.

Nu het weer kan (😊), met wie zou je graag – op anderhalve meter afstand – een restauranttafel willen delen?

Gianluigi Buffon. Ik heb in de jeugdopleiding van Feyenoord gekeept en hij was destijds mijn grote voorbeeld. Daarnaast begreep ik begreep dat het zijn droom is om als reservekeeper van Italië mee te gaan naar het WK in Qatar volgend jaar. Hij is dan 44 jaar oud. Lijkt me geweldig om met hem een tafel delen.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven