Algemeen deken Crince le Roy treedt terug, duo gaat dekenaat overnemen

Na ruim twee en een half jaar het dekenaat te hebben vervuld, treedt Robert Crince le Roy terug als algemeen deken van de Nederlandse Orde van Advocaten. Vanaf 1 september 2024 zal het duo Sanne van Oers en Jeroen Soeteman het dekenaat op zich nemen.

Delen:

Algemeen deken Crince le Roy treedt terug, duo gaat dekenaat overnemen - Mr. online
Foto: Depositphotos

De Nederlandse Orde van Advocaten laat weten dat Crince le Roy ‘een grote bijdrage’ heeft geleverd aan het goed functioneren van de advocatuur. “In het bijzonder heeft hij zich ingezet voor de verbinding binnen de beroepsgroep, de balie en de organen van de NOvA.”

Rechtsstatelijke toets

Robert Crince le Roy is sinds 1991 advocaat. Hij is medeoprichter en partner van Van Ardenne & Crince le Roy Advocaten N.V. in Rotterdam. Voordat hij algemeen deken werd (1 januari 2022) was hij deken van de Rotterdamse orde van advocaten en lid van het college van afgevaardigden. Op 1 januari 2021 trad hij toe tot de algemene raad. Onder zijn leiding heeft de NOvA, aldus de Orde zelf, zich sterk gemaakt voor de democratische rechtsstaat, de bescherming van fundamentele rechten en een onafhankelijke advocatuur die de toegang tot het recht waarborgt. Als voorbeeld noemt de NOvA de rechtsstatelijke toets van de verkiezingsprogramma’s (in de aanloop naar de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2023). De algemeen deken benadrukte steeds het belang van vrij en vertrouwelijk verkeer tussen advocaat en cliënt en ijverde voor een stevig verankerde positie van de sociale advocatuur. Ook kwam onder Crince le Roy een uitgebreid weerbaarheidsprogramma voor advocaten tot stand.

Nieuwe algemeen deken(s)

In de vergadering van het college van afgevaardigden op 25 juni 2024 zal de verkiezing van de nieuwe algemeen deken plaatsvinden. De algemene raad zal Sanne van Oers en Jeroen Soeteman hiervoor gezamenlijk voordragen. Beiden zitten nu al in de Algemene Raad en zijn waarnemend deken. Soeteman heeft ‘de advocaat van de toekomst’ als aandachtsgebied, bij Van Oers is dat ‘advocaat in de maatschappij’.

Duo

Het is niet de eerste keer dat een duo samen deken is. In september 2022 traden Jacqueline Schaap en Barbara Rumora-Scheltema beiden aan als deken in het arrondissement Amsterdam.

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven