Alles over een zakelijke rekening voor je bedrijf uitgelegd

Heb je een bedrijf in de juridische dienstverlening? Dan ben je er waarschijnlijk wel bekend mee dat je een zakelijke rekening kunt openen. Gezien de naam verbaast het je vast niet dat deze rekening bedoeld is voor bedrijven. Omdat zo’n rekening geld kost, sta je misschien niet te springen om er eentje te openen. Daarom wil je misschien eerst wat meer over een bedrijfsrekening weten. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst leggen wij je namelijk alles uit over een zakelijke rekening voor je bedrijf.

Delen:

Is een zakelijke rekening verplicht?
Als je bedrijf geen bv of nv is, ben je wettelijk gezien niet verplicht om een zakelijke rekening te openen. Daarom besluit je misschien om je privérekening voor je bedrijf te gebruiken. Je hoeft in dat geval geen nieuwe rekening te openen en dat scheelt je tijd en geld. Toch kun je vaak niet om een bedrijfsrekening heen. In de voorwaarden van de meeste banken staat namelijk dat een persoonlijke rekening niet bedoeld is voor zakelijk gebruik. Ze verbieden het je niet, maar controleren hier wel op. Word je betrapt? Dan moet je alsnog een zakelijke rekening openen. Vandaar dat je dit beter direct kunt doen.

Voordelen van een bedrijfsrekening
Aan een zakelijke rekening zijn kosten verbonden. Bij de meeste banken betaal je iedere maand een bedrag voor het gebruik van een bedrijfsrekening. Veel ondernemers zien dit als een nadeel, maar dit ene nadeel weegt niet op tegen de voordelen van een zakelijke rekening. Zo ben je veel minder tijd kwijt aan de boekhouding als je een zakelijke rekening hebt. Doordat je deze rekening alleen gebruikt voor je bedrijf, hoef je niet uit te zoeken welke transacties zakelijk en privé zijn. Dit is wel aan de orde als jij je privérekening voor je bedrijf gebruikt.

Open je direct een zakelijke rekening als je voor jezelf begint? Dan kom je professioneel over. Deze rekening staat immers op naam van je bedrijf. Als je een leverancier betaalt, komt jouw bedrijfsnaam op zijn bankafschrift. En zeg nu zelf: dat ziet er toch een stuk professioneler uit dan wanneer je eigen naam bij de transactie staat?

Kosten van een rekening voor je bedrijf
Voordat je een zakelijke rekening opent, wil je uiteraard ook weten wat dit je kost. Dit kunnen we je op voorhand helaas niet precies vertellen, want de prijs hangt af van het pakket dat je kiest. De meeste banken bieden verschillende pakketten aan, waardoor er voor ieder bedrijf wel een passende zakelijke rekening te vinden is. Uiteraard geldt: hoe uitgebreider het pakket, des te hoger het bedrag dat je per maand betaalt voor een zakelijke rekening.

Hoe open je een zakelijke rekening?
Je weet inmiddels bijna alles over een zakelijke rekening, behalve hoe je er eentje opent. Daarom duiken we hier ook nog even in het aanvraagproces. Veel aandacht hoeven we hier overigens niet aan te besteden, want bij de meeste banken kun je een zakelijke rekening online openen. Kies een geschikte bank, bepaal welk pakket het beste bij je bedrijf past en vraag de rekening aan. De bank buigt zich vervolgens over je aanvraag. Als zij geen beren op de weg zien, sturen ze je alles toe wat je nodig hebt. Zodra je dit in huis hebt, kun je jouw zakelijke rekening gebruiken.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven