Alumna Charlotte Vrendenbarg: ‘Ik krijg energie van studenten’

De Universiteit Leiden interviewde Charlotte Vrendenbarg, universitair docent intellectueel eigendomsrecht (IE). Aanleiding: ze is rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Den Haag geworden. En dat niet alleen: het is precies dertig jaar nadat haar moeder rechter in Breda werd. ‘In haar voetsporen treden was geen doel op zich, maar toen ik werd benaderd heb ik geen moment getwijfeld’, zegt ze in het interview.

Delen:

foto: Depositphotos

Een voorproefje op het interview:

Vrendenbarg studeerde Nederlands recht, afstudeerrichting Bedrijfsrecht. “Leiden overtrof mijn verwachtingen. Ik heb vooral geïnvesteerd in vriendschappen die tot de dag van vandaag heel hecht zijn. De studie… die was bijzaak.’” Ze was een echte hakken-over-de-slootstudent. “Het verkeerde wetboek mee naar tentamen, het tentamen net halen en dan alles snel weer vergeten. Het dreef mijn ouders soms tot wanhoop.”

Lees hier het volledige interview.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven