Amber Klaver (Nysingh) en het werken aan de opbouw van je cv

Starter van de week is Amber Klaver. Amber is sinds februari 2021 werkzaam bij Nysingh in Zwolle: ‘Mijn tante is advocaat en toen zij een keer vertelde over haar werk, besloot ik dat ik dat ook wilde doen’

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Amber Klaver (25) heeft aan de Rijksuniversiteit Groningen de master Nederlands recht met dubbele specialisatie privaatrecht en arbeidsrecht gevolgd en cum laude afgerond. Zij is op 24 februari 2021 beëdigd als advocaat en werkt bij Nysingh op de sectie arbeidsrecht. Voordat ze als advocaat-stagiaire aan de slag ging, werkte ze daar al als werkstudent.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Ik heb ooit, ik denk dat ik in de tweede of derde klas van de middelbare school zat, besloten dat ik advocaat wilde worden. Mijn tante is advocaat en toen zij een keer vertelde over haar werk, besloot ik dat ik dat ook wilde doen. Er is nooit een plan B geweest. Gelukkig bevalt het tot nu toe erg goed!

Heb je hier tijdens je studie rekening mee gehouden?
Tijdens mij studie heb ik hier zeker rekening mee gehouden. Vooral op het gebied van opbouw van mijn cv. Ik ben halverwege mijn eerste jaar op zoek gegaan naar een juridisch bijbaantje en kon toen aan de slag als werkstudent bij een klein advocatenkantoor in Groningen. Verder ben ik actief geweest bij een studievereniging, waardoor ik in contact ben gekomen met veel verschillende advocatenkantoren. Daarnaast heb ik meegedaan aan verschillende businesscourses en masterclasses. Verder heb ik twee stages gelopen, zowel bij een advocatenkantoor op de Zuidas, als bij Nysingh. Dit was natuurlijk allemaal goed voor de opbouw van mijn cv, maar was bovendien erg nuttig om te ontdekken wat ik leuk vond.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Mijn eerste ‘eigen’ zaak was heel erg leuk! Over het algemeen staan wij vooral (grote) zakelijke cliënten bij zoals ondernemingen en zorginstellingen en werk ik mee in zaken van de andere advocaten van de sectie. Mijn patroon vindt het toch belangrijk dat ik ook eigen zelfstandigheid ontwikkel en gaf mij een zaak waarin ik voor een werknemer moest optreden. Het zelfstandig mogen onderhandelen over en sluiten van een deal voor beëindiging van de arbeidsovereenkomst vond ik heel spannend, maar ook heel tof om te doen. De blijheid van cliënt achteraf was heel erg leuk!

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Niet zo veel, eigenlijk. Het is een onwijs cliché, maar alle keuzes die ik heb gemaakt, hebben gebracht waar ik nu ben. En daar ben ik heel erg blij mee!

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Hopelijk ben ik dan nog steeds advocaat. Ik vind Nysingh een heel leuk kantoor met een mooie en dynamische arbeidsrechtpraktijk. Dus daar zou ik over vijf jaar nog graag werken. Verder hoop ik dan heel veel kennis te hebben opgedaan van het arbeidsrecht en nog steeds actief te zijn binnen dat vakgebied.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Nysingh is een fijn kantoor, waar je een goede opleiding krijgt, voor leuke cliënten werkt en veel verschillende expertises in huis heeft. Het is een kantoor waar je gehoord wordt, of je nou partner bent of advocaat-stagiaire. Het is bovendien ook een heel gezellig kantoor, waar (ook in deze coronatijd) maandelijks activiteiten worden georganiseerd voor het gehele kantoor. Zo hebben we bijvoorbeeld een online kookcursus en een online workout gehad. Voor de jonge medewerkers worden bovendien nog extra activiteiten georganiseerd. Het is dus een heel fijn, sociaal kantoor, waar ruimte is voor gezelligheid en je alle mogelijkheden krijgt om jezelf te ontwikkelen tot een goede advocaat.

En tot slot: als je – uit voorzorg en in goede gezondheid – een paar dagen in quarantaine zou moeten zitten, met wie zou je die dagen dan willen doorbrengen?
Ik zou wel eens van gedachten willen wisselen met Mirjam de Blécourt, advocaat arbeidsrecht en daarnaast een groot voorvechter voor meer vrouwen in het Nederlandse bedrijfsleven. Ik heb haar boek gelezen en vond dat heel interessant. Ik denk dat ik heel veel van haar kan leren!

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top