Anne-Rieke van der Linden terug bij BarentsKrans

Delen:

Overstap van de week is Anne-Rieke van der Linden. Van der Linden is overgestapt van NS Legal in Utrecht naar BarentsKrans in Den Haag (waar ze van 2008 tot 2014 ook werkzaam was). Ze is gespecialiseerd in Corporate M&A.

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. U verlaat het leven als bedrijfsjurist. Was het niet spannend genoeg meer?
Integendeel, mijn werk als bedrijfsjurist voor NS Legal was heel afwisselend, in een leuk team en ik werkte geregeld aan zaken die aandacht kregen in de media. Maar na 4,5 jaar werd ik van alle dossiers nog steeds het meest enthousiast van M&A-dossiers. Het grote voordeel van mijn overstap is dat ik mij weer specifiek kan richten op corporate en M&A, in een team van specialisten. Ook vind ik het leuk om weer voor verschillende cliënten te werken. Mijn ervaring als bedrijfsjurist komt daarbij goed van pas.

En waarom kiest u wederom voor BarentsKrans; daar was u vóór uw tijd bij NS ook aan het werk?
In mijn tijd bij NS Legal heb ik kennis mogen maken met veel kantoren. BarentsKrans bleef zich voor mij onderscheiden als kwalitatief sterk kantoor, sympathiek en met humor. Daarnaast bood BarentsKrans mij goede afspraken om een baan als senior M&A-advocaat te kunnen combineren met mijn jonge gezin.

Is alles nog zoals het was?
Het karakter van kantoor is niet veranderd, maar BarentsKrans is de afgelopen vijf jaar wel gegroeid en professioneler geworden. Dat geldt ook voor de sectie Corporate/M&A en het type cliënten van onze sectie. Aan de ene kant heb ik daarom het gevoel dat ik terug ben bij mijn oude kantoor, aan de andere kant heb ik echt een nieuwe baan.

Wat nam u zich voor toen u de eerste keer advocatuur in stapte, en wat heeft u zich nu voorgenomen?
De eerste keer dat ik begon in de advocatuur nam ik mij voor om in ieder geval mijn stage af te ronden (en bleef ruim 6,5 jaar). Deze keer is de uitdaging om mij te houden aan de specifieke afspraken die wij hebben gemaakt over de balans tussen werk en privé, maar ik heb deze eerste maanden al ervaren dat het kantoor mij die ruimte biedt.

Is het BarentsKrans ‘for ever’, of mogen wij u over een paar jaar weer als Overstap van de week begroeten?
Ik ben ervan overtuigd dat het goed is om jezelf eens in de zoveel tijd af te vragen of je nog op de goede plek zit. Zolang ik die vraag positief kan blijven beantwoorden (en het kantoor ook), is het voor mij BarentsKrans!

Kunt u andere bedrijfsjuristen de overstap naar de advocatuur aanraden?
Zeker. Ik was zelf onzeker over de werkdruk in de advocatuur maar omdat BarentsKrans bereid was om met me mee te denken, durfde ik de keuze toch aan. Tot op de dag van vandaag heb ik daar geen spijt van. Mijn advies: durf het gesprek aan te gaan en sluit een overstap van het bedrijfsleven (terug) naar de advocatuur niet uit.

 

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven