Antoine Blomen (Hertoghs advocaten) over bewuste keuzes maken

Delen:

Starter van de week is Antoine Blomen. Hij werkt sinds kort bij Hertoghs advocaten. Wat zijn leukste ervaring is tot nu toe? “Dat ik heb gemerkt dat als je plezier hebt in dat wat je doet, de tijd voorbij vliegt!”

Antoine Blomen (26) is op 1 december 2019 gestart als juridisch medewerker bij Hertoghs advocaten. Hij is in augustus 2019 afgestudeerd aan Maastricht University op fiscaal recht en maakte een bewuste keuze voor de fiscale advocatuur.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Al vanaf jonge leeftijd heb ik bovenmatige interesse in het strafrecht. Op het voortgezet onderwijs ben ik vervolgens voor de eerste keer met debatteren in aanraking gekomen. Hier heb ik gemerkt dat het mij een kick geeft mensen te overtuigen. Daarnaast heb ik altijd al een sterk rechtvaardigingsgevoel gehad. Het opkomen voor diegene die zichzelf niet (gedegen) kan verdedigen is voor mij altijd vanzelfsprekend geweest. Nadien kwam ik via een vriendin in aanraking met de studie fiscaal recht. Sindsdien wist ik het: de combinatie van het fiscale recht en het strafrecht is wat ik wil!

Heb je hier tijdens je studie rekening mee gehouden?
Absoluut! Ik heb bewust gekozen om de master in twee jaar te doen, zodat ik in staat was om naast mijn studie praktijkervaring op te doen. Doordat Maastricht University weinig contacturen heeft, gaf dit mij de ruimte om bij een belastingadvieskantoor te gaan werken. Die werkzaamheden hebben ervoor gezorgd dat ik een degelijke fiscale basiskennis heb opgebouwd. In de fiscale (strafrecht)advocatuur ontkom je hier niet aan. Ten slotte heeft het werken naast de studie er tevens voor gezorgd dat de overgang naar fulltime werken soepel is verlopen. Dat is iets wat nogal eens tegenvalt bij starters. Het parttime werken naast een studie was dus een bewuste keuze zodat ik hierop kon voorsorteren.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Het klinkt cliché, maar niet veel. Als ik dan toch iets moest kiezen zou ik naast de studie fiscaal recht ook de studie rechtsgeleerdheid hebben gevolgd. Dit zodat mijn kennis van het strafrecht uitgebreider zou zijn. Maar dat is achteraf praten, aangezien het al lastig is om op jonge leeftijd een studie te kiezen. Bij Maastricht University is civiel effect inbegrepen in het studiepakket, dus de optie van de togaberoepen stond voor mij al open.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Hopelijk als advocaat-medewerker bij Hertoghs advocaten!

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Daar kan ik kort over zijn: de niche sector waarin het kantoor opereert. In tegenstelling tot vele andere kantoren beperkt Hertoghs zich tot enkel het fiscale boete- en strafrecht met aangrenzende financieel-economische rechtsgebieden. Doordat de zaken zich vaak afspelen op onontgonnen terrein is een flinke portie doorzettingsvermogen vereist om toch het maximale voor de cliënt te bereiken. Ondanks dat het kantoor de laatste jaren is gegroeid van één naar vier vestigingen blijft er aandacht voor het individu. Dit zorgt ervoor dat starters zoals ik zich volop kunnen (blijven) ontwikkelen. Ten slotte is er ook natuurlijk ook ruimte voor (Brabantse) gezelligheid op alle vestigingen: work hard, play hard. Zo vieren wij in 2020 ons dertigjarig jubileum op Curaçao waar wij sinds mei 2019 gevestigd zijn.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven