APK voor advocaten van Lexence

Delen:

Olga Wolters (links) en Fleur Wanders (rechts). Foto Lexence

Hoe combineer ik werk en privé? Waar ben ik goed in en waar wil ik heen met mijn carrière? Wil of kan ik partner worden? En hoe krijg ik meer inzicht in mijn talenten? Allemaal vragen die de advocaten en notarissen van Lexence kunnen stellen aan de performance coach die elke maandag aanwezig is.

Medewerkers kunnen vooraf intekenen voor een gesprek, maar ze kunnen ook even binnen lopen op het inloopspreekuur om wat te bespreken. En daar is veel animo voor, vertellen recruitment adviseur Fleur Wanders-Engels en manager Personeel & Organisatie Olga Wolters-Abelmann van het kantoor waar ruim negentig advocaten en notarissen werken die gespecialiseerd zijn in ondernemings- en vastgoedrecht.

Masseur

“Zie het als een soort APK voor jezelf,” licht Wolters-Abelmann toe. “We hebben ook een masseur. Wat die doet met je lichaam, doet de coach met je brein. Wij willen dat onze medewerkers het beste uit zichzelf halen. Dat mensen doen wat ze gelukkig maakt. Als we goed in ons vel zitten, bereiken we de beste resultaten.”

Advocaat is een veeleisend beroep. “Cliënten gaan altijd voor,” zegt Wanders-Engels. “Dat is soms best lastig. Veel kantoren bieden de optie om met een coach te praten pas op het moment van een burn-out. Wij doen het anders en bieden dit proactief aan. Voorkomen is immers beter dan genezen.”

Onafhankelijk

Lexence zegt dat performance coach Ingrid Walrecht onafhankelijk is. Alles wat besproken wordt blijft vertrouwelijk. Walrecht heeft zelf tien jaar als advocaat gewerkt. “Ze herkent de issues dus als geen ander en kan goed praktische tips geven”, zegt Wanders-Engels. Ze kreeg het idee om een dergelijke coach aan te stellen door de Amerikaanse serie Billions. “Ik dacht dat dit misschien ook wel bij Lexence zou passen en ik kende Ingrid toevallig uit mijn netwerk.”

De reacties van medewerkers die naar de coach zijn geweest, zijn erg positief, vertelt Olga Olga Wolters-Abelmann. “Ze zijn zich meer bewust van hun kwaliteiten en weten beter wat ze wel en niet willen.” Ingrid Walrecht is inmiddels ook door andere advocatenkantoren benaderd.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven