Arezo Zarbaf (Clifford Chance) over het toewerken naar haar eerste signing

Starter van de week is Arezo Zarbaf. Arezo is nog maar kort aan het werk bij Clifford Chance, maar kan toch al een ‘leukste ervaring tot nu toe’ noemen: haar eerste signing.

Delen:

Arezo Zarbaf (24) is op 23 februari 2022 beëdigd als advocaat en werkt bij Clifford Chance. Zij is in 2021 afgestuurd aan de Universiteit van Amsterdam op privaatrecht (commerciële rechtspraktijk). In maart 2022 is zij gestart met de beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Ik las altijd veel boeken en ben erg geïnteresseerd in taal. Dit zorgde voor mijn keuze om rechten te studeren. Pas tijdens mijn studie zelf en door alle stages kwam ik erachter dat ik advocaat wilde worden.

Heb je hier tijdens je studie rekening mee gehouden?
Zeker! Ik denk dat elke student weet hoe belangrijk het is om veel praktijkervaring op te doen. Pas dan komt alle stof uit de boeken tot leven. Ik heb niet alleen een kijkje genomen in de advocatuur, maar heb ook een jaar als griffier gewerkt bij de rechtbank. Juist door verschillende dingen te zien kan je goed voor jezelf bepalen wat het beste bij je past. Ook heb ik een halfjaar commerciële rechtsvakken gevolgd in Singapore. Een tijdje in het buitenland verblijven raad ik iedereen aan!

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Mijn allereerste signing diner! Ik ben nog maar kort aan het werk bij Clifford Chance, maar heb nu al het geluk gehad om mee te werken aan een eerste signing. Hierbij heb ik ontzettend veel geleerd van het team. Met zijn allen naar een doel toewerken, om uiteindelijk tijdens een diner te kunnen proosten op het resultaat is natuurlijk fantastisch.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Niks! Ik ben niet een persoon die denkt aan het verleden. Voor nu wil ik vooral genieten van alle leuke dingen die nog op mijn pad komen.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Als associate bij Clifford Chance natuurlijk!

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren?
Naar mijn mening is er bij Clifford Chance de juiste balans tussen hard werken en een fijne tijd met collega’s. Het is een uitdagende werkomgeving, waarbij je het beste uit jezelf moet halen. Maar daarnaast is er altijd tijd voor een koffietje of een borrel met collega’s (nu het eindelijk weer kan!). Ook is de internationale werksfeer van kantoor onderscheidend voor mij. Ik heb tot nu toe al veel gewerkt met kantoorgenoten uit andere landen. Tot slot besteedt Clifford Chance veel aandacht aan maatschappelijke onderwerpen. Zo staan onder andere diversiteit, in de breedste zin van het woord, en ESG hoog op de agenda. Ook is er altijd ruimte om je aan te sluiten bij één van de vele sociale initiatieven binnen kantoor.

En tot slot: nu het weer kan, met wie zou je graag een restauranttafel willen delen?
Amal Clooney. Zij treedt op in zeer bewonderingswaardige zaken, waar we wel de hele avond over kunnen praten. En stiekem ben ik ook benieuwd hoe het is om getrouwd te zijn met George Clooney.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven