Aron van den Oosterkamp (LINK): meer dynamiek in je dag door cliëntcontact

Starter van de week is Aron van den Oosterkamp. Hij is begonnen bij LINK Advocaten. "Het voordeel van een klein kantoor is dat je snel wordt meegenomen in het cliëntcontact. In mijn eerste weken heb ik vaak bij meetings gezeten en heb ik ook een eigen meeting gehad met een cliënt. Alles online natuurlijk, maar het cliëntcontact zorgt toch voor meer dynamiek en afwisseling in je dag."

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Aron van den Oosterkamp is 24 jaar oud en start in maart met de beroepsopleiding advocatuur. Per 1 oktober is hij in dienst bij LINK Advocaten in Amsterdam. Afgelopen zomer is hij afgestudeerd aan de VU, waar hij de afstudeerrichting Conflicthantering, rechtspraak en mediation heeft gevolgd. 

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Het oriënteren op de arbeidsmarkt is bij mij stap voor stap gegaan. In het tweede jaar heb ik gekozen voor de afstudeerrichting Notarieel Recht omdat bepaalde vakken mij aanspraken. Vervolgens heb ik voor een master gekozen die mij interesseerde en waarbij ik het gevoel had dat de bijbehorende vakken mij klaarstoomden voor de arbeidsmarkt. Ten slotte heb ik stages gelopen, zowel binnen als buiten de advocatuur. Op deze manier ben ik erachter gekomen wat voor werk, welk rechtsgebied en wat voor kantoor in mijn perfecte plaatje pasten.

Waarom heb je voor LINK Advocaten gekozen?
Tijdens mijn studie werd steeds duidelijker dat het personen- en familierecht mij het meest aansprak. Zodoende kwam LINK Advocaten in beeld. Een klein kantoor, gespecialiseerd in het familie- en erfrecht met een internationaal karakter. Tijdens mijn stage merkte ik dat ik goed bij het kantoor paste. Er is veel persoonlijk contact en op kantoor is een fijne sfeer.

Hoe is het om als starter je werk goed te willen doen tijdens de coronacrisis?
Ik heb natuurlijk de mazzel gehad dat ik stage heb gelopen bij het kantoor waar ik tijdens de coronacrisis begonnen ben, waardoor ik mijn collega’s al kende. Voor mij werkt het thuis goed om veel structuur in mijn dag aan te brengen. Door goed de tijd te nemen voor mijn lunch en door kleine rustmomentjes te creëren tussen het werk door lever ik uiteindelijk meer en beter werk af en hou ik mijn focus de hele dag vast.

Het is jammer het persoonlijke contact met je collega’s en de werksfeer die op kantoor hangt te moeten missen. Deze sfeer is thuis lastig na te bootsen. Al hebben we wel online borrels en plannen we af en toe een ‘Zoom-home-workout’.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Loop stage! Alle bijbaantjes, goede cijfers, vrijwilligerswerk, commissies waarmee je cv wordt gevuld is leuk, maar ik kwam er voor mezelf pas echt achter wat ik wilde nadat ik twee totaal verschillende stages had gelopen. Je proeft de sfeer op kantoor, je wordt meegenomen in de praktijk door mensen die er verstand van hebben. Doe daar je profijt mee!

Als je een paar dagen in quarantaine zou moeten gaan, met wie zou je dan ‘opgesloten’ willen zitten?
Joe Rogan. In mijn ogen maakt hij de beste podcast die er is en ontvangt de slimste en interessantste mensen van de wereld. Hij neemt geen blad voor de mond, is geïnteresseerd in elke mening en haalt het beste in zijn gasten naar boven.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Gemeente Pijnacker-Nootdorp zoekt een

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top