Assamaual Saidi Rabah winnaar Loyens & Loeff Law & Tax Award

Assamaual Saidi Rabah is de winnaar van de Loyens & Loeff Law & Tax Award. Assamaual is student rechtsgeleerdheid en politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. In een interview aan de UvA zegt hij: "Ik hoop andere studenten met dezelfde achtergrond te kunnen motiveren."

Delen:

Op de site van ECHO maken we kennis met Assamaual: hij is actief als lid van de Centrale Studentenraad, waar hij onder andere werkt aan toegankelijkheidsruimtes binnen de universiteit, hij is oprichter van de Islamitische studentenvereniging Muslim University Students of Amsterdam, en naast zijn studie is hij onder andere taalcoach bij Vluchtelingenwerk Amsterdam. En dan heeft hij ook nog tijd om een award te winnen én een interview te geven aan de UvA. Hij is er trots op dat hij een prijs uitgereikt krijgt door de minister zonder dat hij zijn identiteit onder stoelen of banken hoeft te steken, zo lezen we in het interview met de UvA. “Het is een bewijs dat je als Nederlandse moslim succesvol kunt zijn”, zegt Assamaual. Zijn islamitische identiteit geeft hem inspiratie om een goed mens te zijn en zich in te zetten voor de universiteit en de samenleving.

Lees hier het hele interview.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven