At Osborne publiceert onderzoek naar toepassing gelijkwaardigheidsbepaling

AT Osborne deed onderzoek naar de toepassing van de gelijkwaardigheidsbepaling als juridisch instrument voor het hoogwaardig hergebruik van secundaire bouwmaterialen. Het onderzoek is onlangs gepubliceerd.

Delen:

beeld: Depositphotos

Er ligt een grote transitieopgave voor de bouwsector om in 2030 voor 50% circulair te zijn en in 2050 zelfs volledig. Dit vraagt dat we minder en efficiënter gebruikmaken van grondstoffen die eindig zijn.

In de zoektocht naar innovatieve, circulaire oplossingen, lopen partijen vaak tegen wet- en regelgeving aan. Toch biedt juist die wet- en regelgeving ook tal van kansen. Dat blijkt uit het onderzoek dat AT Osborne uitvoerde in opdracht van het Transitieteam Circulaire Bouweconomie. Centraal in dit onderzoek staat de gelijkwaardigheidsbepaling uit het Bouwbesluit. Wat houdt deze bepaling in? En hoe zet je deze in om daadwerkelijk secundaire materialen hoogwaardig te hergebruiken?

Op hun site doet At Osborn verslag van het onderzoek. Met als belangrijkste advies voor gemeenten en andere partijen die met deze bepaling te maken krijgen: ga met alle kennis en handvatten die er al zijn aan de slag met het hoogwaardig toepassen van circulaire materialen en in algemenere zin met circulair bouwen. Er zijn al tal van mogelijkheden. Zowel vanuit praktisch, technisch als juridisch oogpunt.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven