Autonomen in de rechtszaal – Podcast SSR Meestervertellers met Luuk de Boer

Verhuisdozen vol brieven ontvingen ze inmiddels bij de Hoge Raad. Autonoomverklaringen van burgers die eenzijdig alle banden met de overheid willen verbreken.

Delen:

Juridisch houden de claims van deze autonomen of soevereinen geen stand. En de zaken waarvoor deze autonomen in de rechtszaal staan, kunnen inhoudelijk dan ook eenvoudig met een hamerslag afgedaan worden. Maar is dat ook verstandig?

Universitair docent Luuk de Boer doet onderzoek naar het fenomeen. Hij geeft tips hoe je je kunt voorbereiden op dit soort zaken en raad rechters aan om het gesprek aan te gaan als daarvoor de mogelijkheid is.

Op de hoogte blijven?

In de podcast SSR Meestervertellers hoor je inspirerende verhalen over onderwerpen die spelen binnen de rechterlijke organisatie. Iedere maand verschijnt er een nieuwe aflevering. SSR Meestervertellers beluister je via ssr.nl/podcast, Spotify, of via jouw podcast app. Wil je geen aflevering missen? Abonneer je dan.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven