Je bachelor of master Rechtsgeleerdheid naast je baan

Delen:

Open Universiteit

Meester in de rechten worden zonder wekelijks plaats te hoeven nemen in de collegebanken? Dat kan, aan de Open Universiteit (OU). De OU is de enige wetenschappelijke instelling in ons land die een bachelor- én masteropleiding Rechtsgeleerdheid in deeltijd aanbiedt. Ideaal als je jouw studie wilt combineren met je baan, gezin, hobby of topsport.

Flexibel en online studeren, mét begeleiding en structuur. Of, als je dat verkiest, geheel zelfstandig en in je eigen tempo. Dat is studeren aan de OU. Jij beslist wat het best bij je past. Bovendien kun je als hbo’er via een deeltijds schakelprogramma doorstromen naar een juridische masteropleiding. En niet onbelangrijk: je behaalde titels Bachelor of Laws en Master of Laws zijn internationaal erkend!

Bachelor en Master Rechtsgeleerdheid

De OU is dé expert in onderwijsvernieuwing, zodat onze opleidingen continu in beweging zijn. Dat geldt ook voor de bachelor en master Rechtsgeleerdheid, beide speciaal ontworpen als deeltijdopleiding. De bachelor (6 jaar deeltijdonderwijs) biedt je de nodige kennis en inzicht in het Nederlandse, Europese en internationale recht. Bovendien trainen we je in de noodzakelijke vaardigheden van de jurist. Je sluit de bachelor af met een bachelor-essay en het bepleiten van een rechtszaak in de oefenrechtbank.

Ook de master (2 jaar deeltijdonderwijs) is geheel afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Topkwaliteit studiemateriaal, inspirerende docenten en medecursisten en een vernieuwde digitale leeromgeving maken je studie compleet. Om tegemoet te komen aan de vraag naar gespecialiseerde professionals in het beroepenveld kun je, indien gewenst, binnen de master kiezen uit enkele profielen:

  • profiel Privaatrecht
  • profiel Staats- en Bestuursrecht
  • profiel Strafrecht
  • profiel Fiscaal recht

Voor zowel de bachelor als master geldt: wil je sneller of langzamer studeren, dan stel je samen met de studieadviseur jouw persoonlijke “studieplan” op.

Schakelzone Recht

Voor de juridische hbo’er die zijn studie wil bekronen met een universitaire master, is er een schakelprogramma. Je leert hier je opgedane juridische kennis academisch te benaderen. Zo ontwikkel je inzicht in de beginselen van het rechtssysteem en ben je klaar om ook in de toekomst je kennis te blijven actualiseren. Via het schakelprogramma stroom je naadloos in de masteropleiding Nederlands Recht van de OU, de UvA of de VU.

Meer weten?

Bel ons op 045 – 5762888 of kijk op www.ou.nl/rechten (bachelor en master) of www.schakelzone.nl (schakelprogramma’s).

Advertisement

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven