Baker McKenzie zet volgende stap in AI-transformatie

Na een succesvolle pilotfase zet Baker McKenzie met SparkBeyond steviger in op Artificial Intelligence in de juridische sector. In deze volgende fase richt het kantoor een team op dat juridische kennis combineert met data(wetenschap) en machine learning.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Nadat Baker McKenzie tijdens de pilotfase alle KPI’s ruim heeft behaald, zet het advocatenkantoor nu met behulp van machine learning en AI in op marktverstoringen in zowel de juridische- als de sociale sector. “Vijf jaar geleden voorspelden we al dat disruptie door AI eraan zat te komen, we wisten alleen niet precies wanneer”, zegt Ben Allgrove, Research and Development Partner bij Baker McKenzie. “Sindsdien zijn we druk bezig geweest met het aanpassen van onze data-architectuur en hebben we onze innovatiekracht met die van onze partners en klanten gebundeld, zodat we een toonaangevend programma voor design thinking en betrokkenheid konden bouwen. Met SparkBeyond als partner kunnen we nu vol vertrouwen machine learning inzetten voor onze klanten.”

Eerste project

Elke fase van de samenwerking met SparkBeyond bevat een social-impact-programma. Baker McKenzie heeft het eerste project binnen dit programma nu vrijwel voltooid. Met dit project wil het advocatenkantoor het verband aantonen tussen detentie van minderjarigen en onbedoelde negatieve gevolgen voor die minderjarigen en de autoriteiten die ze vasthouden. Managing partner Corinne Schot: “Deze samenwerking geeft mooi aan hoe technologie in de juiste handen een positieve sociale impact kan hebben. Het voelt goed om voor maatschappelijke thema’s onze juridische expertise te bundelen met de AI-knowhow van SparkBeyond.”

Teamsamenstelling

Om het nieuwe platform zo effectief mogelijk te benutten, stelt Baker McKenzie een multidisciplinair team van elf mensen samen. Corinne Schot: “Dit team, dat onderdeel is van ons innovatieve Reinvent programma, komt middenin de organisatie te staan. Met hun bijdrage proberen we binnen drie jaar meerdere AI-oplossingen te leveren.”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top