Balieplus: het best bewaarde geheim van de advocatuur

Delen:

GvRPaulPaasschens MG 2704-groterVoor de meeste advocaten is het ondernemerschap van ondergeschikt belang. Uw focus ligt nadrukkelijk op de praktijkuitoefening. En dat is logisch. Maar vaak resteert er dan weinig tijd voor de bedrijfsmatige kant van het kantoor. Dit ‘gat’ vult Balieplus in met producten en diensten die uw bedrijfsvoering ondersteunen. “Wij ontzorgen advocaten en kantoren”.

Balieplus laat je advocaat zijn …

In 1997 opgericht als ‘serviceorganisatie voor de advocatuur’ vanuit de Orde van Advocaten, timmert Balieplus al 16 jaar aan de weg om de advocaat zoveel mogelijk werk uit handen te nemen bij het runnen van zijn onderneming. En die ondersteuning is breed en compleet, zoals: acquisitieadvies, verzekeringen, pensioenen, persoonlijke ontwikkeling, ICT of zelfs kantoorartikelen.

Collectieve korting

Paul Paasschens, directeur van de serviceorganisatie, legt uit wat Balieplus betekent voor advocaten en kantoren. “Excellente service tegen een verrassend lage prijs. Niet alleen leveren wij op de advocatuur toegesneden producten en diensten, dankzij ons collectief van ruim 4.000 advocaten kunnen wij ook aanzienlijke kortingen bedingen.”

Waarom is het beter om bijvoorbeeld een verzekering bij Balieplus af te sluiten en niet zelf te regelen?

“Dankzij onze roots en jarenlange ervaring in de branche, durf ik wel te stellen dat wij goed weten wat er speelt bij advocatenkantoren”, gaat Paasschens verder. “En met die kennis op zak zoeken we de markt af naar aanbieders die maatwerk willen leveren. Ga met ons in zee en u weet twee dingen zeker: u hoeft niet zelf producten te vergelijken, want dat hebben wij al voor u gedaan. En u weet dat u een heel gunstig geprijsd aanbod krijgt. Dat scheelt u dus tijd, geld en een hele hoop kopzorgen”.

Hoe hoog kunnen die kortingen dan zijn?

“Die € 40 aansluitkosten per advocaat heeft u er zo uit”, rekent Paasschens voor het gemak even voor. “Stel: u neemt een ziektekostenverzekering, de telefoonservice, kantoorartikelen en een SDU-cursus af. Minus uw aansluitkosten is uw totale korting dan al snel € 560 per advocaat. Tel uit uw winst, zou ik zeggen. Maar veel advocaten en kantoren weten dat helaas niet. Alhoewel we ruim 4.000 leden hebben, een kwart van alle advocaten in Nederland, is er nog veel missiewerk te verrichten. We groeien op dit moment gestaag. Maar het zou natuurlijk prachtig zijn als alle 16.000 advocaten in Nederland zich bij Balieplus aansluiten.”

Hoe komt het dan dat jullie het ‘best bewaarde geheim’ van de branche zijn?

“Voor veel advocaten zijn onze producten low-interest. Totdat ze beseffen hoeveel tijd het bijvoorbeeld kost om een goed personeelsbeleid te ontwikkelen. En als ze dan horen dat wij een kant en klaar handboek hebben waar ze zo mee aan de slag kunnen, dan zijn ze vaak meteen om. Helemaal als ze ontdekken dat zo’n product veel meer waarde heeft dan de jaarlijkse contributie.”

Wat betreft uw missie, wat zou uw ‘cri de coeur’ dan zijn?

“De advocaat werk uit handen nemen bij het runnen van zijn onderneming. Dat is kort gezegd waar Balieplus zich sterk voor maakt. En mijn persoonlijk visie daarbij is: doordat wij voor de ondernemende advocaat een belangrijke rol spelen, dragen wij indirect bij aan de kwaliteit van de advocatuur. En dat is nou precies wat we bedoelen met Baliepus laat je advocaat zijn.”

Tot slot. Stel u heeft 1 minuut om een kritische advocaat te overtuigen van het belang van Balieplus. Wat zegt u dan?

“Wij geloven dat u als advocaat zich beter kunt focussen op uw vak als de bedrijfsmatige kant van uw zaak goed geregeld is. Zo kunt u doen waar ú het beste in bent: de inhoud. Balieplus is er speciaal voor u. Met Balieplus heeft u 1 aanspreekpunt voor alle producten en diensten die u helpen bij de uitoefening van uw vak. Zo bespaart u zichzelf een enorme zoektocht, tijd en kosten. Balieplus ontzorgt advocaten en kantoren.”

‘Benieuwd wat Balieplus voor u kan betekenen? Ga naar www.Balieplus.nl en ontdek de plus!’

 

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven