Barbara Veldmaat (CERTA) over haar CMS-shirt en CERTA-pet

Overstap van de week is Barbara Veldmaat. Veldmaat is per 1 maart 2021 toegetreden als partner bij CERTA. Zij is afkomstig van CMS en heeft ruim zeventien jaar ervaring in Corporate Employment Law.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Van harte gefeliciteerd met deze overstap! U ruilt een groot kantoor in voor een middelgroot kantoor. Vanwaar die richting?
Veel dank, ik ben ook bijzonder trots op deze stap. Ik had het bij CMS goed naar mijn zin, maar ik had behoefte aan een nieuw behangetje, een andere omgeving en wilde ook graag zelf ondernemen. Afscheid nemen doe ik dan ook niet lichtvaardig. Wat dat betreft ben ik ook niet over één nacht ijs gegaan en was de coronatijd voor mij een echt bezinningsmoment. Ik had behoefte aan een wat kleinere organisatie met korte lijnen. Ik heb gemerkt dat dit voor cliënten bijzonder prettig werkt en zeker voor het arbeidsrecht. Bij CERTA staan wij ook veel ondernemingsraden bij en dat is in verband met belangenverstrengeling ook beter te doen vanuit een middelgroot kantoor. Binnen de markt bestaat er daarnaast grote behoefte om cliënten, met name binnen het arbeidsrecht, met redelijke uurtarieven vanuit een fullservice-kantoor te kunnen bijstaan. Dit kantoor voldoet precies aan die behoefte. Deze overstap past dan ook als een handschoen.

Was het een cultuurschok?
Minder dan ik aanvankelijk had verwacht. Het grootste verschil is dat ik nu werk op de Amsterdamse grachten in plaats van op de Zuidas. En dat is geen straf! Het is ook kleiner, waardoor je je kantoorgenoten snel leert kennen. Bovendien is de cultuurschok ook beperkt, omdat ik nog steeds veel vanuit huis werk. Waar ik eerst vanuit huis werkte via Teams en Zoom met een CMS- shirt aan, is dat nu de pet van CERTA geworden. Het werk blijft hetzelfde.

Wat is het leukste dat u erbij hebt gekregen?
Mijn nieuwe kantoorgenoten, de locatie van het kantoor en nieuwe cliënten. De omvang van het kantoor zorgt dat je ook bij de andere secties nauw betrokken bent. Ook het mede kunnen bepalen van het beleid en de toekomst van CERTA bevalt mij super goed. De kleinere setting bij CERTA maakt dat beslissingen snel kunnen worden genomen en eenieder binnen kantoor betrokken en goed ‘aangehaakt’ is.

Kunt u zich uw eerste zaak ooit nog herinneren? Kunt er iets over vertellen?
Nou alle zaken staan mij goed bij, maar echt de allereerste zaak die ik kreeg, was het checken van een arbeidsovereenkomst voor onbetaalde tijd. De werkgever had de klok wel horen luiden, maar wist niet precies waar de klepel hing. Ik heb hier erg om gelachen.

En tot slot: mocht u – uit voorzorg en in goede gezondheid – een paar dagen in quarantaine moeten zitten, wie of wat zou u dan in ieder geval bij u willen hebben
Deze paar dagen in quarantaine zou ik bijzonder graag willen doorbrengen met Sigrid Kaag, Hans Teeuwen, Joost van Bellen, Joris Bijdendijk en Arjen Lubach. Sigrid Kaag is een bijzonder mens en speelt een cruciale rol voor het klimaat en kansengelijkheid. Arjen Lubach is een ongekend genie en Hans Teeuwen zorgt voor de kritische en humoristische noot. En dit alles onder het genot van goed eten bereid door Joris en ‘s avonds dansend op de muziek van Joost. Uiteraard neem ik ook nog goede boeken mee en mijn IPhone voor het luisteren naar muziek, podcasts en club house. Ik zou er bijna gedwongen van in quarantaine gaan.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top