Barbée Bartels (Baker McKenzie) over nóg een wereldreis

Delen:

Barbée Bartels (24) werkt sinds oktober 2018 als associate bij Baker McKenzie op de sectie Banking & Finance. Zij is aan de Universiteit van Amsterdam in 2016 afgestudeerd op Publiekrecht en in 2018 afgestudeerd op Privaatrecht (commerciële rechtspraktijk). In maart 2019 zal zij starten met de beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Dat is inmiddels al weer een jaar of tien geleden. Op jonge leeftijd wist ik al wat ik wilde worden later! Pas tijdens mijn studie zelf kwam ik erachter dat ik advocaat wilde worden op een ‘Banking & Finance’-afdeling.

Heb je hier tijdens je studie rekening mee gehouden?
Hier heb ik zeker rekening mee gehouden. Tijdens mijn bachelor is mijn interesse in goederenrecht, insolventierecht en ondernemingsrecht gewekt. Een studentstage op een ‘Insolvency & Litigation’-sectie heeft dit enthousiasme bevestigd. In mijn master heb ik daarom mijn keuzevakken nauwkeurig uitgekozen. De vakken corporate finance, financieel recht en financiering en zekerheid sloten perfect aan bij de studentstage die ik bij Baker McKenzie op de ‘Banking & Finance’-sectie gelopen heb. Op deze sectie kan ik werken op het snijvlak van rechtsgebieden waarin ik in het bijzonder geïnteresseerd ben.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Ik ben nog maar kort aan het werk bij Baker McKenzie, maar ik vind het leuk dat ik al veel verantwoordelijkheid krijg in de financieringstransacties waarin ik bezig ben. Het winterfeest en de skireis komen er bijna aan. Daar wordt nu natuurlijk al flink naar uitgekeken!

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Eigenlijk vrij weinig. Op dit moment ben ik precies waar ik wil wezen. Ik heb een heerlijk zorgeloos studentenleven gehad, ben op een fantastische wereldreis geweest en heb nu de baan die ik wilde hebben. Als ik toch iets zou moeten kiezen, dan was ik tussen mijn bachelor en masters nóg een keer op wereldreis gegaan.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Als advocaat-medewerker bij Baker McKenzie natuurlijk.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Naar mijn mening is er bij Baker McKenzie voor mij de juiste balans tussen hard werken en een fijne tijd met je kantoorgenoten. Er wordt hard gewerkt, maar er wordt altijd tijd gemaakt voor een borrel of een potje tafelvoetbal. Daarnaast past de wijze waarop Baker McKenzie werkt bij mijn mentaliteit. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, maar als je iets wilt, dan moet je er zelf voor gaan. Een pro-actieve houding wordt hier altijd gewaardeerd.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven