Bart van Ulden over het afgelaste Eurovisie Songfestival

Delen:

Mr. van de week is Bart van Ulden, die als jurist betrokken is bij de organisatie van het Eurovisie Songfestival. Van Ulden is general counsel en contractmanager bij de gemeente Rotterdam.

Wat was het eerste wat u deed toen u wist dat het Songfestival vanwege de coronapandemie moest worden afgelast?
Samen met teamleden de juiste formulering van het persbericht bepalen, en natuurlijk alle stakeholders informeren over het uitstel.

Wat houdt uw werk als general counsel/contractmanager bij het songfestival in?
Ik ben binnen het projectteam verantwoordelijk voor het bewaken van de afspraken met de NOS/NPO. Met NOS/NPO heeft de gemeente Rotterdam als host city een opdrachtgever-opdrachtnemersrelatie. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de afspraken met de opdrachtnemers die de gemeente Rotterdam op haar beurt heeft gecontracteerd voor delen van de opdracht.

Volgens iemand met wie u samenwerkt bent u “een creatieve en zeer zorgvuldige jurist” en erg goede teamspeler. Waaruit zou dat kunnen blijken?
Door mijn ambigue rol als general counsel: meewerken aan oplossingen en tegelijkertijd alert blijven op en nieuwsgierig blijven naar de redelijke ondergrens van de organisatie/bestuurders en dus in de gaten houden of de doelstellingen van de stad worden gehaald.

Wat gaat u doen nu het songfestival voorlopig niet doorgaat?
Onze stad staat nooit stil en er zijn voldoende uitdagingen waar ik met veel leuke collega’s aan kan en mag werken. Gebiedsontwikkelingen bij oude stadshavens, zoals Rijnhaven, Merwe-Vierhaven (M4H) en natuurlijk Feyenoord City, brengen veel activiteiten met zich mee. Daarnaast betekent onze ambitie om Social Impact Bonds toe te passen in het sociaal domein veel werk voor mij en mijn collega’s. Daarbij werken overheid en private investeerders samen om maatschappelijke projecten te financieren.

Wat is het hoogtepunt in uw juridische carrière?
Ik ben altijd nieuwsgierig naar wat de toekomst brengt, maar vooral op de aanbesteding en definitieve contractering van ‘Gebiedsontwikkeling Hart van Zuid’, een grootscheepse PPS-gebiedsontwikkeling met een DBFMO(Design Build Finance Maintain Operate)projectfinanciering, kijk ik met veel plezier terug. Maar ook kleine kwesties die partijen nader tot elkaar brengen vind ik interessant, zoals het op een adequate manier beslechten van conflicten tussen burger en overheid.

Wie of wat is in uw juridisch bestaan uw bron van inspiratie?
Maarten Oosterhagen (mr. dr. M.T. Oosterhagen alias M*) en mr. D.H. van Efferen, gemeentejuristen van de stad Rotterdam, die mede aan de wieg stonden van de prachtige ontwikkelingen die onze stad momenteel meemaakt. Zij hebben met onder meer directeur Stadsontwikkeling Riek Bakker hun nek uitgestoken om projecten te realiseren waarvan we het nu vanzelfsprekend vinden dat ze er zijn, zoals Kop van Zuid, Erasmusbrug, Rotterdam Central District.

Heeft uzelf zangtalent?
Vind ik van wel, maar ik krijg voldoende feedback die de andere kant van die waarheid belicht☺.

Wat is uw favoriete songfestivallied?
Er zitten toch veel leuke evergreens bij, maar als ik er echt maar één mag kiezen dan is dat ‘Hallelujah’ van Milk & Honey (1979, Israël).

Met welke beroemdheid zou u het songfestival willen presenteren?
Ik ben meer van achter de schermen, dus ik geef graag het podium aan het trio Chantal, Edsilia en Jan, en NikkieTutorials als online presentatrice.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven