Bas van Schijndel (Snijders Advocaten): ‘Uitblinken als jurist kan alleen als je doet waar je plezier in hebt’

Starter van de week van de week is Bas van Schijndel. Bas is aan de slag gegaan als jurist bij Snijders Advocaten. Zijn gouden tip voor ambitieuze studenten: “Neem de tijd om te achterhalen waar werkelijk je passie ligt binnen de juridische wereld. Uitblinken als jurist is naar mijn mening slechts mogelijk mits je werkzaamheden verricht waar je plezier in hebt.”

Delen:

Bas van Schijndel is 24 jaar oud en in september 2020 afgestudeerd voor zijn master Ondernemingsrecht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Bas is vanaf 1 januari 2021 werkzaam als jurist bij Snijders Advocaten. Bas is voornemens in 2021 te starten met de beroepsopleiding tot advocaat.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Ik ben via mijn persoonlijke netwerk bij Snijders Advocaten terecht gekomen. Mijn vorige werkgever was een cliënt van Snijders Advocaten. Op het moment dat ik afstudeerde en de volgende stap in mijn carrière wenste te maken was Snijders Advocaten voor mij persoonlijk een logische keuze.

Waarom specifiek Snijders Advocaten?
Binnen ’s-Hertogenbosch en omstreken is Snijders Advocaten een bekend begrip. Snijders Advocaten is daarnaast een topspeler in de Nederlandse markt. Werken in een jong en dynamisch team en bovendien in het mooiste pand van ’s-Hertogenbosch, met uitzicht op het Bossche Broek, wie wil dat nou niet?

Op welke afdeling werk je?
Op de Litigation-afdeling. Ik richt me voornamelijk op de incasso- en procespraktijk. Op onze afdeling houden we ons dagelijks bezig met intensief klantcontact, het opstellen van diverse stukken zoals een aansprakelijkstelling, dagvaarding, conclusie van antwoord en bijvoorbeeld ingebrekestelling, ook het pleiten in de rechtbank behoort tot de werkzaamheden.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
De afronding van mijn eerste dossier. Op het moment dat je een nieuw dossier opent en een aantal maanden later het dossier afsluit met een voor cliënt zeer gunstige uitkomst geeft dit ontzettend veel voldoening.

En valt er ook iets tegen?
Dit klinkt wellicht ongeloofwaardig… maar op dit moment valt mij niets tegen bij Snijders Advocaten.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Dan zou ik al in een eerder stadium van mijn studie stage zijn gaan lopen of een juridische bijbaan zijn gaan zoeken. Op deze manier ontwikkel je een bredere visie ten aanzien van de mogelijkheden die een wo-master je geeft.

En tot slot: als je – uit voorzorg en in goede gezondheid – een paar dagen in quarantaine zou moeten zitten, met wie zou je die dagen dan willen doorbrengen?
Ik zou best een aantal dagen in quarantaine met Donald Trump willen doorbrengen. Ten eerste om te achterhalen of hij sommige standpunten werkelijk uit stripboeken haalt. En ik zou ongetwijfeld dagenlang met hem kunnen discussiëren over de meest uiteenlopende punten.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven