Bedrijfsjuristen, arbeidsmarkt, social media: vinden of gevonden worden?

Delen:

De economie draait op volle toeren, de vraag naar hoog gekwalificeerde professionals accelereert. Geldt dit ook voor de bedrijfsjuridische markt?

Dat is wel onze ervaring als gespecialiseerd executive search bureau. We zien een sterk toegenomen vraag naar goede bedrijfsjuristen. Menig in-house legal team breidt uit of wil een kwaliteitsslag maken. Dus er zijn nieuwe mensen nodig, op medior niveau maar ook senior/leidinggevend. Het aandeel “(Senior) Legal Counsel”, “Head of Legal” en “General Counsel” posities in onze portefeuille groeit hard.

We zien echter nog niet dat dit tot spanning op de bedrijfsjuridische arbeidsmarkt leidt. Sterker nog: het aanbod lijkt harder te groeien dan de vraag, “geholpen” door de instroom uit de advocatuur. Bedrijfsjuridische vacatures kunnen over het algemeen snel ingevuld worden omdat er veel geïnteresseerden zijn.

Als bedrijfsjurist die een volgende loopbaanstap overweegt ervaar je dus veel concurrentie en is het van belang je optimaal te positioneren. Ons advies: breng focus aan in je zoektocht, zorg dat je netwerk bekend is met je ambities en volg de markt actief. De mogelijkheden online als LinkedIn en straks “Google for Jobs” maken het steeds makkelijker om de markt te screenen en aansprekende vacatures te vinden. Maar láát je ook vinden: zorg dat bijvoorbeeld je LinkedIn profiel goed bijgewerkt is en veel relevante informatie bevat. Deel je expertise met je online netwerk, “laat je neus zien”.

Heel veel (senior) vacatures worden echter niet gepubliceerd. Werkgevers schakelen search bureaus in om discreet en zorgvuldig selecterend de juiste mensen te vinden. Ook om de doelgroep te bereiken die niet reageert op advertenties en latent “in de markt” is. Dus deel je ambities ook met de headhunters waar je vertrouwen in hebt. Een goede consultant kent de markt, luistert goed,  vraagt door, adviseert met de lange termijn in gedachten en zal zorgen dat je de beste keuze maakt. Leg het contact tijdig, dan “vis je niet achter het net”.

Vinden EN gevonden worden” dus!

Tim Zumpolle

Auteur: Tim Zumpolle, headhunter, ZumpollevanderStoel. Focus op  Legal, Tax, Compliance & Privacy. Lang track record van succesvolle bemiddelingen voor (internationale) bedrijfsleven en advocatenkantoren. 

www.zumpollevanderstoel.nl

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven