Ben Feringa Impact Award toegekend aan dr. Michelle Bruijn en studententeam (RUG)

Michelle Bruijn heeft dit jaar de Ben Feringa Impact Award van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) gewonnen. Bruijn, universitair docent aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid, won de prijs in de categorie 'onderzoekers' voor haar onderzoeksproject 'The Administrative War on Drugs'.

Delen:

(foto: Douwe de Boer)

De Ben Feringa Impact Award is in 2020 in het leven geroepen om onderzoeksprojecten met aantoonbare maatschappelijke impact te onderscheiden en werd dit jaar uitgereikt door juryvoorzitter van de Ben Feringa Impact Award en Commissaris van de Koning van de provincie Drenthe, Jetta Klijnsma.

The Administrative War on Drugs

Met haar onderzoeksproject ‘The Administrative War on Drugs’ bestudeert Bruijn het bestrijden van drugscriminaliteit vanuit civielrechtelijk oogpunt op innovatieve wijze. Een zeer relevant onderwerp, waarbij ze intensief samenwerkt met partners uit de praktijk. De jury was onder de indruk van de manier waarop zij een praktische tool heeft ontwikkeld welke reeds in workshops en trainingen in het werkveld wordt gebruikt.

Michelle Bruijn mocht de cheque van 5.000 euro in ontvangst nemen welke zij kan besteden aan verdere kennisbenutting.

In de categorie ‘studenten’ ging de prijs naar de studenten Ydwer Hoekstra, Stefan Ivanov, Roos Gielen en Joren Arkes van de Faculteit Letteren.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven