Ben jij al verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid?

Ben je net lekker gestart met jouw bedrijf? Dan denk je vaak niet na over eventuele risico’s die je loopt als zelfstandig ondernemer. Als je in loondienst bent, ben je bijvoorbeeld beschermd en verzekerd in het geval je door onvoorziene omstandigheden niet kan werken. Zelfstandige ondernemers hebben deze luxe niet en moeten daarom een AOV afsluiten. Maar denk je hier eigenlijk wel aan? En wat kan deze verzekering voor jou betekenen? Onderstaande informatie geeft jou alle inzichten die je nodig hebt over de verzekering en laat jou zien waar je allemaal op moet letten.

Delen:

Dit houdt de AOV in

Als ondernemer is een AOV een onmisbare verzekering. Als freelancer kan het immers zomaar zijn dat je vanwege een ongeluk of gezondheidsprobleem niet meer in staat bent om te werken. De verzekering is dan een soort vangnet, die jou beschermt tegen de financiële risico’s die hiermee gepaard gaan. In de tijd dat je niet werkt, komt er zonder verzekering immers geen geld binnen. De rekeningen en andere lasten kun je niet meer betalen. De verzekering geeft jou de gelegenheid om toch wat geld op jouw bankrekening te hebben staan en te voorkomen dat je betaalachterstanden krijgt.

 

Zo werkt een AOV

Maar hoe werkt het dan precies? Voor de AOV betaal je een premie aan de maatschappij. In ruil daarvoor krijg je een inkomen als je niet kan werken door onvoorziene omstandigheden. De hoogte van dit inkomen is afhankelijk van de afspraken die je hebt gemaakt tijdens het afsluiten van de verzekering. De juiste dekking is dus wel een vereiste als je wilt voorkomen dat je de vaste lasten niet meer kan betalen. Door vooraf alles voor jezelf op een rij te zetten, ben je verzekerd van geld en kan je je concentreren op het herstel. Voordat je het weet, ben je weer aan het werk.

 

Hierop let je tijdens het afsluiten

Een AOV ZZP sluit je niet zomaar af. Er zijn namelijk veel verschillen in de verzekeringen te vinden. Je let daarom als eerste op de dekking. De verzekering kan jou in meerdere situaties dekken. Zo zijn er verzekeringen die uitsluitend bij ongevallen dekken, maar ook verzekeringen die een ziekte hebben opgenomen in het pakket. De uitkeringsduur is hierbij van belang. Want hoelang blijft de verzekering jou uitbetalen? En hoelang duurt het voordat de verzekering daadwerkelijk begint met de betaling? Als laatste kijk je nog naar de premie die je maandelijks betaalt.

 

Regel de verzekering direct

Het regelen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering is dus onmisbaar als je als zelfstandig ondernemer wilt werken. Een ongeluk kan altijd gebeuren en een ziekte kan er ook zomaar insluipen. En: hoe jonger en gezonder je bent, hoe lager de maandelijkse premie vaak is. Door zo snel mogelijk de verzekering te regelen, kan je voorkomen dat je op het geval dat je het nodig hebt geen inkomen hebt. Vergelijk de mogelijkheden en zorg dat je alles zo snel mogelijk afgesloten hebt. Je hoeft je dan nooit meer ergens zorgen over te maken.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven