Bevindingen van Nilson Anselmo (Jones Day Amsterdam) in processtukken

Student-stagiair van de week is Nilson Anselmo. Door zijn stage weet hij zeker dat hij in de procespraktijk wil werken. "Je wordt dagelijks bij ingewikkelde juridische vraagstukken betrokken en het is dan bijzonder mooi om te zien dat jouw bevindingen in processtukken of adviezen naar cliënten terechtkomen."

Delen:

Nilson Anselmo (26) studeert Ondernemingsrecht (master) aan de Universiteit Leiden. Hij verwacht in februari 2021 af te studeren. Hij liep stage (en is nu werkstudent) bij Jones Day Amsterdam, op de afdeling litigation/global disputes, van september tot en met oktober 2020.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Ik wilde bij een internationaal kantoor stage lopen met een sterke procespraktijk, maar de voornaamste reden was de sfeer! Toen ik vorig jaar september op de inhouse-dag was, was dat wat er meteen opviel en dat bleek tijdens mijn stage terecht. Er zijn veel kantoren die grote internationale zaken doen, dus uiteindelijk geven de mensen waar je mee samen gaat werken voor mij de doorslag.

Je was er tijdens de coronacrisis. Hoe was dat?
Natuurlijk is het jammer dat je het kantoor niet meemaakt met alle medewerkers tegelijk aanwezig en dat de borrels en andere evenementen niet doorgaan. Gelukkig is het kantoor groot en kon ik met name begin september ‘gewoon’ naar een volledig corona-proof kantoor komen. Na de aanscherping van de maatregelen is dat wel de uitzondering geworden, maar er is steeds goed contact geweest met iedereen binnen kantoor. Iedereen is erg betrokken en dan valt thuiswerken erg mee!

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Dit was mijn eerste stage, dus ik ging er vrij blanco in. Ik hoopte veel inhoudelijk bij te kunnen dragen en daadwerkelijk betrokken te worden bij lopende zaken en adviezen naar cliënten.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Dat ik hierdoor zeker weet dat ik in de procespraktijk wil werken! Je wordt dagelijks bij ingewikkelde juridische vraagstukken betrokken en het is dan bijzonder mooi om te zien dat jouw bevindingen in processtukken of adviezen naar cliënten terecht komen. Ik heb ontzettend veel geleerd, partners en associates zijn altijd bereid om mee te denken en geven erg nuttige feedback. Ik heb nooit het gevoel gehad ‘maar’ een stagiair te zijn. Je krijgt de ruimte om mee te denken en daar wordt serieus naar geluisterd. Daarnaast verdient de online kantoorborrel met pubquiz ook nog een eervolle vermelding!

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Nee, je komt vrij bleu een stage in, dus zolang je inzet goed is kan je alleen maar leren.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Gelukkig zijn blunders mij bespaard gebleven! Het grootste succes is dat ik aan mag blijven als werkstudent. Ik heb tijdens mijn stage veel kunnen samenwerken met verschillende advocaten en dat heeft denk ik laten zien dat ik goed werk heb afgeleverd en genoeg initiatief heb getoond. Dat ik na mijn stage nog kan aanblijven, is dan een groot compliment.

Dus je gaat op grond van je stage verder dit beroep.
Zonder enige twijfel!

En tot slot: Als je dan toch in quarantaine zou moeten, met wie zou je dan een paar dagen ‘opgesloten’ willen zitten?
B.B. King! Helaas al overleden, maar hij is een van mijn grootste muzikale helden. Ik speel al sinds mijn tiende gitaar en basgitaar, dus het lijkt mij schitterend om met zo’n legende muziek te mogen maken. Zeker in deze periode.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven