Bonny Heupers (Damsté) over een onconventionele route

Delen:

Bonny Heupers (25) is op 30 januari 2019 beëdigd als advocaat en werkt bij Damsté advocaten – notarissen. Zij is in 2018 afgestudeerd aan de Open Universiteit op Nederlands recht. In maart 2019 zal zij starten met de beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Toen ik 15/16 jaar oud was had ik op de middelbare school het vak Maatschappijleer. Een  belangrijk onderdeel van het vak was debatteren over maatschappelijke onderwerpen. Ik kwam erachter dat ik goed was in het verdedigen van een standpunt en dat ik er van genoot om een debat voor te bereiden door me volledig in te lezen in een bepaald onderwerp. Ik heb qua studie even getwijfeld tussen rechten en architectuur, maar besloot uiteindelijk dat ik toch liever advocaat wilde worden dan architect.

Heb je in je studie hier rekening mee gehouden?
Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat mijn voorkeur duidelijk lag op het goederenrecht en later het bouwrecht. Dat was de praktijk waarin ik graag zou gaan werken. Ik heb daardoor gedurende mijn studie de nadruk gelegd op het privaatrecht. Daarnaast heb ik naast mijn pre-master en master vier dagen per week gewerkt op een klein advocatenkantoor met een algemene civiele praktijk. Deze periode bevestigde voor mij dat ik de advocatuur in wilde.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Ik heb ongeveer een jaar gewerkt op een notariskantoor in de registergoederenpraktijk. Dit bevestigde dat het notariaat het niet voor me was. Daarna ben ik stage gaan lopen en later gaan werken op een advocatenkantoor om vervolgens niet meer te vertrekken voor de rest van mijn studietijd.

Hoe heb je je cv tijdens je studie verder opgebouwd?
Door te werken naast mijn studie. Dit was mogelijk doordat ik een onconventionele route heb gevolgd qua studie. Ik heb eerst hbo-rechten gedaan en vervolgens een pre-master en master aan de Open Universiteit. De Open Universiteit is een deeltijdprogramma dat werken naast de studie mogelijk maakt, hetgeen voor mij een vereiste was.

Waarom heb je voor Damsté gekozen?
In eerste instantie voor de specialisatie. De civiele vastgoedpraktijk, met daarbij bouwrecht en aanbestedingsrecht sprak mij enorm aan. Daarnaast past Damsté als kantoor goed bij mij vanwege de vrijheid die je krijgt om je als advocaat te ontwikkelen, de no-nonsense cultuur en de laagdrempeligheid.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
De dag na mijn beëdiging ging het eerste processtuk op mijn naam de deur uit, dat was toch wel even een momentje.

En valt er ook iets tegen?
Doordat ik al een aantal jaren meedraaide in de advocatuur wist ik al grotendeels hoe het werk en de dagelijkse  gang van zaken eruit zag. Op dit moment kan ik dan ook niets benoemen dat me tegenvalt.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Gewoon doen!

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Niets.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven