Brim Tonino (Van der Feltz advocaten) over zijn mediaoptreden

Delen:

Brim Tonino

Brim Tonino (25) is op 27 juli beëdigd als advocaat en werkt sinds 1 mei bij Van der Feltz advocaten te Den Haag. Hij is afgestudeerd aan de Universiteit Leiden op Staats- en bestuursrecht en Financieel recht. In september is hij gestart met de beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Bij mijn laatste stage op het kantoor waar ik nu werk, heb ik besloten dat ik advocaat wilde worden. De diversiteit en snelheid van het vak én het cliëntcontact staan mij zeer aan. Het is een bijzondere positie om een rechtzoekende zo goed mogelijk bij te staan.

Heb je hier tijdens je studie rekening mee gehouden (bijvoorbeeld in je vakkenkeuze en opbouw van je cv)?
Tijdens mijn studie heb ik mij uiteraard verdiept in de advocatuur en in de verschillende kantoren door onder meer business courses te volgen en diverse kantoren te bezoeken, maar heb ik ook voor de bewustwording de advocatuur van een andere kant benaderd. Naast mijn studie heb ik als werkstudent bij een bestuursorgaan en als griffier bij de rechtspraak de advocatuur ook van een andere kant leren kennen. Mijn ervaringen hiermee zijn positief en het is een tip voor huidige studenten om ook meer van de advocatuur te weten te komen door deze tak van sport juist van een andere kant te benaderen.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Mijn eerste zitting was toch wel erg bijzonder. Van tevoren was al bekend dat er bij het kort geding veel media aanwezig zouden zijn. Mijn kantoorgenoot en ik waren daar ook op ingespeeld, maar na de zitting bleken er toch wat meer journalisten te zijn dan vooraf gedacht en om die reden heb ik ook een interview na de zitting gegeven. Een zeer bijzondere ervaring om na de eerste keer in de toga, ook de eerste keer in een krantenartikel te verschijnen.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Ik zou naast de rechtenstudie een andere studie ter verbreding zijn gestart. Je merkt toch in veel zaken dat een multidisciplinaire aanpak noodzakelijk is om het geschil tot een goed einde te brengen. Daarbij denk ik onder meer aan studies als psychologie, economie of meer technologische studies. Zeker de toekomstige samensmelting van de advocatuur met de technologie zal vereisen dat studenten meer disciplinair moeten zijn opgeleid dan uitsluitend het behalen van de juridische masterbul.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Dan hoop ik lang en breed de advocaatstage met succes te hebben afgerond en nog steeds aan het mooie monumentale pand aan de Javastraat bij Van der Feltz advocaten in interessante zaken als advocaat op te treden.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Het nichekantoor Van der Feltz advocaten is als klein kantoor gespecialiseerd in grote vraagstukken op het gebied van vastgoed, overheid en cassaties. De veelzijdigheid van deze rechtsgebieden en het acteren op het grensvlak van bestuursrecht en civiel recht is hetgeen wat voor mij dit kantoor uniek maakt. Daarnaast is het contact tussen kantoorgenoten onderling laagdrempelig en blinkt het kantoor (ook vanwege de locatie) uit in zijn nostalgisch Haagse én gemoedelijke karakter.

Heeft u suggesties voor deze rubriek, mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven