Britt Imholz (Nysingh) over het universum

Starter van de week is Britt Imholz. Britt werkt bij Nysingh Advocaten & Notarissen. De beëdiging als advocaat was voor haar een bijzonder moment.

Delen:

Britt Imholz

Britt Imholz (26) is op 23 februari beëdigd als advocaat en werkt bij Nysingh Advocaten & Notarissen. Zij is in 2023 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen op privaatrecht. In maart is zij gestart met de beroepsopleiding.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Tijdens mijn studie heb ik vaak deelgenomen aan kantoorbezoeken en (netwerk)evenementen. Daarnaast heb ik verschillende stages gelopen bij de rechtspraak en bij Nysingh. Hierdoor kwam ik erachter dat zowel de advocatuur als Nysingh goed bij mij passen! 

Waarom heb je voor Nysingh gekozen?
Vanwege mijn positieve ervaringen bij Nysingh tijdens mijn stage ben ik erg enthousiast geworden om daar ook te gaan werken. Naast de goede ervaringen en de fijne sfeer ging mijn voorkeur uit naar een full service kantoor waar ook veel aandacht is voor persoonlijke groei. 

Op welke afdeling werk je en waar houden jullie je dagelijks mee bezig?
Binnen Nysingh ben ik werkzaam op de sectie arbeidsrecht. Wij houden ons dagelijks bezig met procederen en adviseren over arbeidsrechtelijke vraagstukken. Hierbij kun je onder andere denken aan arbeidsongeschiktheid, disfunctioneren, individueel en collectief ontslag, het wijzigen of opmaken van arbeidsovereenkomsten, medezeggenschap, sociale zekerheid enz. De adviezen die gegeven worden zien zowel op individuele dossiers als op vraagstukken omtrent de arbeidsrechtelijke gevolgen van een fusie, samenwerking of herstructurering van een onderneming. 

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Het is moeilijk om te kiezen, want ik heb al veel leuke dingen meegemaakt tot nu toe! Een van mijn favoriete ervaringen was mijn beëdiging als advocaat. Het was een bijzonder moment waarop mijn kantoorgenoten, vrienden en familie speciaal naar de rechtbank kwamen om bij deze gebeurtenis aanwezig te zijn. Na jaren studeren voelde de beëindiging toch als een soort mijlpaal en het begin van een nieuw hoofdstuk. Een andere bijzondere ervaring tot nu toe was het moment dat ik mijn eerste cliënt kreeg als beginnend advocaat. Dit gaf mij een sterk gevoel van eigenaarschap en betrokkenheid. Nu werd ik het directe aanspreekpunt voor cliënt en daardoor van begin tot eind bij het proces betrokken!

En valt er ook iets tegen?
Niet echt! Natuurlijk heb ik – net als veel andere starters – moeten wennen aan de overgang van studeren naar het werkende leven, maar dat is gelukkig snel gegaan! 

Wat zou je invoeren als jij het voor het zeggen had bij jouw kantoor?
Lastige vraag! Ik ben eigenlijk erg tevreden over hoe dingen gaan binnen kantoor. Er worden zowel kantoorbreed als binnen de verschillende vestigingen veel leuke activiteiten georganiseerd. Misschien zou een padeltoernooi of ander sportevenement nog een leuke toevoeging zijn.

Wat staat er bovenaan op je bucketlist?
Leren kitesurfen!

En tot slot: met wie zou je graag een restauranttafel willen delen?
Met kosmoloog Thomas Hartog, en wel om te praten over het universum en het ontstaan van de tijd. Dat vind ik altijd een ontzettend ingewikkeld en fascinerend onderwerp. 

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven