Carmen Veenbaas (DeHaan) werd meteen meegenomen in lopende zaken

Starter van de week is Carmen Veenbaas. "In mijn eerste week bij DeHaan werd ik direct meegenomen in de lopende zaken van mijn (toekomstig) patroon. Dit geeft mij het vertrouwen dat ik de komende jaren zelfstandig aan mooie zaken mag werken."

Delen:

Carmen Veenbaas (25) werkt als jurist bij DeHaan Advocaten en Notarissen, waar ze deel uitmaakt van de sectie Bouw en Vastgoed. Op 27 augustus wordt Carmen beëdigd tot advocaat en in september start zij met de (nieuwe) beroepsopleiding. Carmen is in 2020 afgestudeerd, met als specialisaties straf en-privaatrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen bij twee advocatenkantoren, waaronder DeHaan. Daarnaast heb ik deelgenomen aan de requireerwedstrijd van het OM en heb ik een aantal keren de banenmarkt van de JFV bezocht. Door mijn deelname aan het excellentietraject voor strafrechtstudenten van de Rijksuniversiteit Groningen kon ik kennismaken met de wetenschap. Tijdens mijn studie was ik tevens werkzaam bij het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Door middel van deze ervaringen heb ik mij breed kunnen oriënteren en werd voor mij steeds duidelijker welke richting ik op wilde.

Waarom heb je voor DeHaan gekozen?
Na mijn studie was ik anderhalf jaar werkzaam als senior juridisch medewerker bij het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, waar ik mij specialiseerde in het strafrecht en meer in het bijzonder in fraudezaken. Naast mijn werk volgde ik een parttime opleiding aan de Vastgoed Business School. Ik vond dat dusdanig interessant dat ik mij daar graag meer in wilde verdiepen. Bij DeHaan was een vacature voor een advocaat-stagiaire voor de sectie Bouw en Vastgoed. De positieve ervaring van mijn studentstage en de algehele goede indruk die ik had van DeHaan hebben ervoor gezorgd dat ik besloot om te solliciteren.

De combinatie van het werken aan zaken op een hoog niveau én de Noordelijke nuchterheid zorgt ervoor dat DeHaan voor mij de juiste werkgever is. De slogan ‘Aandacht verbindt’ past goed bij mij. Ik zie mijn cliënten als volwaardige sparringpartners met wie ik graag op een zo breed mogelijk vlak samenwerk.

Waar houden jullie je dagelijks mee bezig?
Ik maak onderdeel uit van de sectie Bouw en Vastgoed, dat bestaat uit zestien advocaten en notarissen. Het team is gespecialiseerd in zowel de privaatrechtelijke als de publiekrechtelijke aspecten van de bouw- en vastgoedsector. De sectie houdt zich dagelijks bezig met het voeren van gerechtelijke procedures over vastgoedvraagstukken, het opstellen van koopovereenkomsten en onderhandelingen bij eenvoudige en complexe vastgoedgeschillen.

Je gaf al aan dat je verwacht de komende jaren aan mooie zaken te mogen werken. Is er daarnaast iets dat tegenvalt?
Ik vind het jammer dat ik vanwege de coronacrisis nog niet de kans heb gehad om al mijn collega’s in levenden lijve te ontmoeten. Ik hoop dat dit snel weer kan!

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Studenten worden behoorlijk onder druk gezet om in een snel tempo een professioneel cv op te bouwen. Mijn tip is om keuzes te maken die bij je passen en je gevoel te volgen. Uiteindelijk kom je terecht op een plek die goed bij je past!

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Ik zou mij minder aantrekken van de druk die ik hierboven beschreef en meer genieten van mijn studententijd.

En tot slot: als je – uit voorzorg en in goede gezondheid – een paar dagen in quarantaine zou moeten zitten, met wie zou je die dagen dan willen doorbrengen?
Jacinda Ardern, de premier van Nieuw-Zeeland. Ik vind het bewonderenswaardig dat zij op veertigjarige leeftijd en in combinatie met een jong gezin deze functie bekleedt. Daarnaast heb ik tijdens mijn studententijd in Nieuw-Zeeland gestudeerd. Ik weet zeker dat wij genoeg gespreksstof zouden hebben.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven