Carrière: diversiteit loont!

Delen:

Cátia Silva SantosCátia Silva Santos is werkzaam bij Holla Advocaten als advocaat-stagiaire binnen de sectie IE, ICT & Privacy.

Na mijn middelbare school in Portugal ben ik naar Nederland verhuisd om rechten te studeren. De keuze voor rechten was redelijk snel gemaakt: ik wilde de structuren en speelruimtes onderzoeken waarbinnen beleid wordt gemaakt en de maatschappij functioneert. Mijn bachelor Rechtsgeleerdheid volgde ik aan de Universiteit Utrecht. Na mijn bachelor heb ik de master Internationaal recht en de master Privaatrecht gevolgd.

Sinds 2015 werk ik bij Holla Advocaten. Mijn keuze is bewust uitgegaan naar een middelgroot kantoor, een kantoor dat de mogelijkheid biedt in een prettige en stimulerende werkomgeving hoge kwaliteit te leveren en investeert in mijn persoonlijke en juridische ontwikkeling.

Holla Advocaten is een ‘full-service’ kantoor dat op hoog kwaliteitsniveau juridische diensten verleend. Dit houdt in dat we elk rechtsgebied ‘in huis’ hebben en hierdoor kunnen we iedere cliënt van een volledig advies voorzien. Daarnaast wordt er bij Holla Advocaten ook veel aandacht besteed aan de ontwikkeling en kennis van jonge ambitieuze mensen. Holla Advocaten heeft een intern opleidings- en coachingsprogramma waarin je beroepsinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling aan bod komen. Tevens is de sfeer binnen het kantoor en tussen collega’s onderling erg goed; er worden allerlei sociale activiteiten georganiseerd zoals een skireis, carnaval, hardloopwedstrijden, feesten en (spontane) borrels.

Tijdens mijn stages en in mijn master kwam ik in aanraking met de rechtsgebieden intellectueel eigendomsrecht, ICT-recht en privacyrecht. Het dynamische karakter van deze rechtsgebieden sprak mij gelijk aan. Als advocaat word je verwacht flexibel te zijn, snel nieuwe informatie te kunnen verwerken en de juridische vertaalslag te kunnen maken. Dit geldt des te meer voor de rechtsgebieden waarbinnen ik werkzaam ben, rechtsgebieden die constant in beweging zijn. Er wordt van je verwacht met de tijd mee te gaan en juridische kennis toe te passen op nieuwe (technologische) ontwikkelingen en vice versa. Een echte uitdaging dus!

Doordat het vak een echte uitdaging is, elke dag het beste van je vraagt, is het belangrijk dat je juridisch geïnteresseerd bent. Je zult het leuk moeten vinden om te puzzelen, te zoeken naar passende oplossingen, te luisteren naar de wensen van je cliënt en die te vertalen naar strategieën en voornamelijk altijd een paar stappen vooruit moeten denken.

Indien je een baan in de advocatuur overweegt, adviseer ik je goed rond te gaan kijken door middel van stages en/of inhousedagen. Zo kan je op een laagdrempelige manier kijken of het beroep je bevalt en welk kantoor bij je past. Wees vooral jezelf.

Kom jij binnen bij Holla? Bekijk snel de vacatures bij Holla.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven