Carrièrewisselingen bij CMS, Clifford Chance, Van Benthem & Keulen

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online bij deze rubriek waren vermeld en die in de afgelopen weken op de webredactie zijn binnengekomen.

Mr. Sébas Diekstra is het militaire team van Delissen Martens advocaten belastingadviseurs mediation, komen versterken. Hij maakt de overstap vanuit het Ministerie van Defensie. Bij Delissen Martens gaat hij praktijk voeren als advocaat in het militair straf- en tuchtrecht en het militair bestuursrecht. Sébas Diekstra heeft vanaf 2000 verschillende operationele functies als onderofficier en officier vervuld. Vanaf 2008 is hij werkzaam geweest als stafjurist bij de Koninklijke Marechaussee.

Jan Schurings is per 1 juli 2012 lid geworden van het Dagelijks Bestuur van Van Benthem & Keulen. Hij is notaris en partner bij Van Benthem & Keulen sinds 2008. Daarvoor heeft hij gewerkt bij VBC notarissen en Nauta.

Met ingang van 1 juli 2012 is Ute Acker (46) als partner verbonden aan DVDW Advocaten. Ute is als advocaat werkzaam sinds 1997, zij is tevens Rechtsanwältin. Zij heeft zich gespecialiseerd op het gebied van het (internationale) handelsrecht, transport en verzekering. Ute is sectiecoördinator van de sectie (Internationaal) Handelsrecht en geeft leiding aan de German Desk. Tevens is zij bestuurslid van de Nederlands-Duitse Advocatenvereniging. Ute is sinds 2008 werkzaam bij DVDW Advocaten.

Het vastgoedteam van CMS in Amsterdam is per 1 juli 2012 uitgebreid met de partners Frank Leyendeckers en Arnout Scholten en hun medewerkers/stagiaires. Deze juristen afkomstig van de vestiging Utrecht van CMS versterken het vastgoedteam geleid door de partners Femke Stroucken (notaris) en Sebastiaan Sellenraad (advocaat) die met hun medewerkers al diverse jaren actief zijn in Amsterdam. Per 1 september a.s. wordt het team nog verder versterkt met de komst van senior medewerker Priamo Boi.

Het internationale advocatenkantoor Clifford Chance heeft met ingang van 1 mei 2012 twee nieuwe counsels benoemd. Het betreft Ilse van Gasteren (35) en Hein Tonnaer (38).
Ilse van Gasteren is actief in de Finance & Capital Markets-praktijk van Clifford Chance en is gespecialiseerd in financiële herstructureringen en insolventies.
Hein Tonnaer is actief in de Finance & Capital Markets-praktijk van Clifford Chance en is gespecialiseerd in objectfinanciering, projectfinanciering, leasing en bankleningen.

Advocaat Mark Heemskerk (1976) treedt met ingang van 1 september 2012 in dienst bij Onno F. Blom Advocaten te Nieuwegein. Heemskerk is met ingang van 1 juni 2012 benoemd tot bijzonder hoogleraar pensioenrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij verlaat Houthoff Buruma.

Dorien van Straten (1979) is per 1 juli 2012 werkzaam bij SørensenWeijers&Ko Arbeidsrechtadvocaten te Rotterdam, waar zij haar algemene arbeidsrechtelijke praktijk voortzet. Van Straten is advocaat sinds 2004. Bij AKD specialiseerde Van Straten zich in het arbeidsrecht. Zij heeft ruime proces- en advieservaring op het gebied van onder meer individueel en collectief ontslagrecht, arbeidsvoorwaarden, concurrentiegeschillen, arbeidsongeschiktheid, overgang van onderneming, werkgeversaansprakelijkheid, medezeggenschapsrecht en sociaal zekerheidsrecht.

Jessica de Roos (28 jaar) is per 1 juli 2011 begonnen bij de sectie vastgoed & overheid van Nysingh advocaten-notarissen. Daarvoor was zij werkzaam als advocaat bij Dirkzwager advocaten & notarissen te Nijmegen. Jessica houdt zich voornamelijk bezig met het onteigeningsrecht, de Wet voorkeursrecht gemeenten, nadeelcompensatie en planschade.

Smithuijsen Winters & De Vries Advocaten, met vestigingen in Haarlem en Hoofddorp, verwelkomt drie nieuwe advocaten: Mr. Jolien van den Burg, Mr. Sebastiaan van Leeuwen en Mr. Martine Messink. Zij versterken de disciplines Overheden, respectievelijk Ondernemen en Insolventies.

Mr. Froukje Dunki Jacobs is de sectie Familierecht & Mediation van Delissen Martens advocaten belastingadviseurs mediation komen versterken.
Froukje is in 2008 afgestudeerd in zowel Nederlands als notarieel recht. Na haar studie is zij werkzaam geweest bij de rechtbank Utrecht, sector Kanton, waar zij ruime  ervaring heeft opgedaan op het gebied van het burgerlijk procesrecht.

Na een zestal jaren als advocaat in loondienst heeft Henk Kelderhuis de stap gezet om voor zichzelf te beginnen. Voorheen werkte Henk Kelderhuis als advocaat bij respectievelijk twee gerenommeerde middelgrote Haarlemse advocatenkantoren. Kelderhuis Advocatuur houdt zich vooral bezig met Arbeidsrecht, Ambtenarenrecht, Onderwijsrecht, Sociale Zekerheidsrecht, Bestuursrecht/Omgevingsrecht en Algemeen Civielrecht.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven