CBb zoekt maar liefst twintig nieuwe collega’s

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
CBb zoekt maar liefst twintig nieuwe collega’s
Foto: Depositphotos

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven is op zoek naar tien nieuwe, ambitieuze juristen voor de functie van gerechtsauditeur en wil ook nog eens tien nieuwe juridisch adviseurs aannemen. Dat zijn een hoop nieuwelingen op een bestand van ongeveer 85 medewerkers. Waarom deze grootschalige wervingsactie?

De rechter tussen markt en overheid, zoals het CBb zich tegenwoordig omschrijft, geeft als hoogste rechter in het economische bestuursrecht leiding aan de rechtspraak op allerlei maatschappelijke terreinen, zoals economische en landbouwsubsidies, regulering van markten, meststoffen, dierenwelzijn, voedselkwaliteit, gezondheidsrecht, financieel toezicht en consumentenbescherming. Daarnaast is het CBb met de Hoge Raad, de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en de Centrale Raad van Beroep verantwoordelijk voor de rechtseenheid en de rechtsontwikkeling in Nederland.

Nieuwe verhouding

“Voorheen was het binnen het College gebruikelijk dat één jurist juridische ondersteuning bood aan één rechter”, zegt Tirza Abram, coördinator juridische ondersteuning bij het CBb. “We willen nu toe naar een verhouding van twee juristen per rechter. Dat is de eerste reden van de door ons gewenste uitbreiding. Daarnaast heeft de huidige krappe arbeidsmarkt voor ervaren juristen ertoe geleid dat er meer juristen zijn vertrokken dan door ons was begroot. De derde reden voor uitbreiding is dat er al enkele jaren sprake is van een toenemende instroom van nieuwe zaken.”

In een interview met Mr. afgelopen september zei president Theo Simons al dat “de zaken tegen de plinten klotsen”. Tot 2018 kwamen er tussen de 1000 en 1200 zaken per jaar binnen, sindsdien zo’n 3000. De groei zit volgens Simons vooral in fosfaatzaken. Daarvoor heeft het CBb begin dit jaar een speciale projectgroep gevormd, met vijf rechters, tien juristen en drie mensen op de administratie. Abram: “Wanneer bepaalde wettelijke regelingen veranderen, zien we soms dat het aantal zaken waarin die regels aan de orde komen toenemen. Dat kunnen landbouwzaken zijn, maar het kan ook om andere onderwerpen gaan.”

Net afgestudeerde rechtenstudenten

Het CBb heeft zo’n fors aantal vacatures uitgezet in de hoop dat goede juristen die misschien niet helemaal aan de functie-eisen voldoen toch zullen reageren, aldus Abram. “Wanneer zij zien dat er plaats is voor meerdere juristen zullen ze misschien eerder de stap zetten om te solliciteren dan als er maar een enkele jurist wordt gevraagd.”

Het College zoekt voor de functie van gerechtsauditeur juristen met minstens zes jaar juridisch-inhoudelijke werkervaring, bij voorkeur in het bestuursrecht, en voor de functie van juridisch adviseur ten minste drie jaar juridisch-inhoudelijke ervaring. Het CBb hoopt vooral op belangstelling van advocaten en juristen met bijvoorbeeld enkele jaren juridisch-inhoudelijke ervaring op een universiteit. Rechtbankjuristen worden ook van harte uitgenodigd om te solliciteren.

Het College realiseert zich dat het in de huidige arbeidsmarkt wel eens lastig zal kunnen zijn om daadwerkelijk twintig van zulke ervaren juristen te vinden. “We sluiten niet uit dat we in dat geval ook onder net afgestudeerde juristen gaan werven.”

Lees meer over:

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top