Céline Claessen (AKD) over een brede oriëntatie

Delen:

Céline Claessen (26) is op 16 februari 2018 beëdigd als advocaat en werkt bij AKD. Zij behaalde in 2016 haar master ondernemingsrecht en in 2017 haar master burgerlijk recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In maart 2018 is zij gestart met de beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Een goede vriend van mijn vader is rechter waardoor in eerste instantie mijn interesse voor de rechterlijke macht was gewekt. Pas na verschillende stages kwam ik erachter dat de advocatuur beter bij mij past vanwege de dynamische werkomgeving en de adviserende en partijdige rol die een advocaat vervult.

Heb je in je studie hier rekening mee gehouden?
In Nijmegen krijg je automatisch je civiel effect als je de bachelor Nederlands recht afrondt. Daarnaast heb ik bewust voor twee civiele afstudeerrichtingen gekozen omdat ik ook in het civiele recht verder wilde binnen de advocatuur.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Na mijn bachelor heb ik een tussenjaar genomen en een stage bij een klein kantoor en middelgroot kantoor gelopen op verschillende secties. Tijdens deze stages kwam ik erachter dat mijn voorkeur uitging naar een civiele-procespraktijk. In mijn master heb ik vervolgens nog een stage bij een groot kantoor gelopen om te kijken of er verschillen zouden zijn met kleinere kantoren. Verder heb ik meegedaan aan verschillende masterclasses om te kijken welk kantoor mij het meest aansprak qua sfeer en cultuur.

Hoe heb je je cv tijdens je studie verder opgebouwd?
Om het recht in de praktijk te kunnen toepassen, ben ik in mijn tweede jaar bij een rechtswinkel gaan werken. Verder heb ik naast mijn studie verschillende bijbanen gehad, waaronder een bijbaan als buitengriffier bij de rechtbank. Daarnaast heb ik een semester in Rome rechten gestudeerd, een bestuursjaar gedaan, verschillende stages gelopen en ben ik afgestudeerd in twee richtingen, burgerlijk recht en ondernemingsrecht.

Waarom heb je voor AKD gekozen?
Tijdens het schrijven van mijn scriptie sprak ik met vrienden die goede ervaringen hadden met AKD en mij vertelden over de vakgroep Transport & Energy. Vervolgens kwam ik er tijdens gesprekken met partners van de vakgroep achter dat ze bij Transport & Energy adviseren en procederen over onder meer ladingsschades, aanvaringen, en handels- en transportcontracten en dat de stagiaires veel zelfstandigheid krijgen en een steile leercurve maken via het eigen opleidingsinstituut van AKD, de AKDMY.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Bij Transport & Energy gaan de stagiaires regelmatig mee naar terminals en scheepswerven. Zo mocht ik laatst mee naar een cliënt die zijn operationele centrum liet zien en een volledige uitleg heeft gegeven over zijn operatie. Daarnaast hockeyen we met kantoor tijdens de zomercompetitie tegen verschillende bedrijven en kantoren uit de buurt van Rotterdam. Dit is erg gezellig.

En valt er ook iets tegen?
Tijdens je studententijd kan je je eigen agenda flexibel inplannen. Nu ga je niet meer zomaar met een vriendin op donderdagochtend even koffie drinken, maar komt het aan op de avonden en weekenden.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Probeer erachter te komen wat je echt leuk vindt door geen dingen voor je cv te doen, maar voor jezelf. Oriënteer je eerst breed en probeer erachter te komen wat bij je past.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Tijdens mijn bachelor heb ik een half jaar in Rome rechten gestudeerd en Italiaans geleerd. Sinds ik terug ben in Nederland heb ik dit eigenlijk niet meer bijgehouden waardoor mijn Italiaans is weggezakt. Nu zou ik mijn Italiaans beter bijhouden.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Dan heb ik hopelijk kunnen bijdragen aan de groei van AKD als kantoor en meer in het bijzonder aan de groei van de praktijkgroep Transport & Energy.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
AKD heeft de voordelen van een groot full-service kantoor, er heerst een persoonlijke en informele sfeer binnen kantoor en er worden veel sociale activiteiten georganiseerd, zoals de kantoorhockey, hap- en stapavonden met de advocaat-stagiaires, vakgroepuitjes, de jaarlijkse skireis en jongerenweekenden.

 

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven