Charlotte Erdbrink (DLA Piper) over ERVARINGEN DELEN MET INTERNATIONALE COLLEGA’S

Delen:

Charlotte Erdbrink (23)  is op 28 februari 2018 beëdigd als advocaat en werkt bij DLA Piper op de praktijkgroep Corporate. Zij heeft in 2017 de masteropleiding Ondernemingsrecht voltooid aan de Universiteit Leiden. In maart 2018 is zij gestart met de beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?

Toen ik aan de studie rechten begon wist ik nog niet precies wat ik ermee wilde doen. Pas toen ik eenmaal bezig was, kreeg ik een beter beeld bij wat alles precies inhield en besloot  ik me meer op de advocatuur te gaan oriënteren. Pas na een stage en een aantal business courses wist ik echt zeker dat ik advocaat wilde worden. 

Heb je in je studie hier rekening mee gehouden?

Tijdens mijn studie heb ik niet per se rekening gehouden met het feit dat ik advocaat wilde worden, maar ben ik vooral bezig geweest met het uitzoeken van welke specialisatie bij mij paste. Ik heb erg lang getwijfeld, maar door het volgen van veel verschillende keuzevakken heb ik uiteindelijk de (voor mij) juiste richting gevonden en voor de master ondernemingsrecht gekozen. 

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?

Ik heb deelgenomen aan verschillende inhousedagen, recruitment diners en business courses. Door dit soort kennismakingen met kantoren, kun je je in een relatief korte tijd een goed beeld vormen van een kantoor en de mensen die er werken. Vervolgens heb ik stage gelopen bij een kantoor dat mij leuk leek en ben ik daarna ook nog werkstudent geweest.

Hoe heb je je cv tijdens je studie verder opgebouwd?

Ik ben niet heel bewust bezig geweest met het opbouwen van mijn cv, maar heb vooral dingen gedaan die ik op dat moment leuk vond om te doen naast mijn studie. Zo heb ik in mijn tweede jaar een commissie gedaan bij mijn studentenvereniging, heb ik in mijn vierde jaar een half jaar in Helsinki gestudeerd en heb ik praktijkervaring opgedaan bij de Rechtswinkel.

Waarom heb je voor DLA Piper gekozen?

Ik wilde graag werken bij een groot, internationaal kantoor, maar wilde niet in een heel onpersoonlijke werksfeer terecht komen. Toen ik bij DLA Piper stage liep, merkte ik meteen dat dit kantoor echt bij mij paste. Het is een groot kantoor, maar iedereen kent elkaar. Ook werken er veel jonge mensen en biedt het kantoor goede opleidingsmogelijkheden. Al met al was DLA Piper precies waar ik naar op zoek was. 

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?

Bij DLA Piper volgen we niet alleen de algemene beroepsopleiding, maar hebben we ook nog een intern opleidingstraject. Dit houdt onder andere in dat je in je eerste jaar met je lichting naar Londen vliegt, om daar een aantal dagen trainingen te volgen en kennis te maken met alle nieuwe internationale starters van DLA Piper. Het is ontzettend leuk om al je verhalen en ervaringen te kunnen delen met je buitenlandse collega’s. En dat die kennismaking dan in een stad als Londen is, is natuurlijk een mooie bijkomstigheid. 

En valt er ook iets tegen?

Ik moest wel even slikken bij de overgang van vijf jaar lang vrijwel elke dag uitslapen, naar elke dag vroeg op.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?

Kijk goed rond en kies voor een kantoor dat écht bij jou past. Je gaat een hele hoop tijd doorbrengen met je collega’s, dus is het super belangrijk dat je je bij hen op je gemak voelt. 

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?

Ik zou eerder zijn begonnen met reizen en meer spontane vakanties hebben geboekt, want met die beperkte hoeveelheid vakantiedagen zit ‘even’ drie maandjes op reis er niet meer in. 

Waar zie je jezelf over vijf jaar? 

Over vijf jaar zie ik mezelf als medewerker bij DLA Piper. Hopelijk heb ik tegen die tijd de kans gehad om bij een buitenlands DLA Piper-kantoor ervaring op te doen. 

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?

Je werkt bij DLA Piper met grote, internationale cliënten en krijgt er al vroeg in je carrière veel eigen verantwoordelijkheden en veel vrijheid. Maar ondanks dat het een groot kantoor is, kent iedereen elkaar en hangt er een informele sfeer. 

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven