Charlotte Koning (Nysingh) wist halverwege de middelbare school al wat ze wilde worden

Starter van de week is Charlotte Koning. Charlotte werkt bij Nysingh advocaten en notarissen. In haar vrije tijd gaf ze jarenlang colleges rechtsgeleerdheid aan senioren in verzorgingshuizen en bibliotheken.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Charlotte Koning (27) is op 26 februari 2021 beëdigd als advocaat en werkt bij Nysingh advocaten en notarissen in Arnhem op de sectie Insolventierecht. Zij is begin 2021 cum laude afgestudeerd aan de Radboud Universiteit en de Nottingham Trent University in de duale LLM track Insolvency Law. In maart 2021 is ze gestart met de beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
In mijn masterfase heb ik de Masterclass Burgerlijk recht gevolgd, waarbij je kennismaakt met 8 kantoren en bij een daarvan stage loopt. Vanaf toen wist ik zeker dat ik na mijn studie graag de beroepsopleiding wilde volgen. Het liefst bij een van die kantoren. Stiekem denk ik dat het zaadje al veel eerder geplant was. Uit de beroepskeuzetest in klas 3 van de middelbare school kwam al ‘curator’ naar voren, al wist ik toen nog niet wat dat was. Grappig dat ik uiteindelijk ook nog eens in die richting aan mijn carrière ben begonnen.

Heb je hier tijdens je studie rekening mee gehouden?
Nee, eigenlijk niet. Qua vakken en nevenactiviteiten heb ik vooral gedaan wat ik leuk vind. Zo heb ik jarenlang colleges rechtsgeleerdheid gegeven aan senioren in verzorgingshuizen en bibliotheken. Ook heb ik een bestuursjaar gedaan bij mijn basketbalvereniging. Dat bleek achteraf goed op mijn cv te staan, dus dat was mooi meegenomen. Wellicht was een extra vak procesrecht wel handig geweest. Dat blijkt toch best ingewikkeld te zijn in de praktijk.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Mijn beëdiging! Ondanks de rare tijden hebben mijn kantoorgenoten er een fantastisch en coronaproof feestje van gemaakt. Zo werd het toch een bijzonder moment.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Niets. Heel cliché, maar de afgelopen jaren hebben me gemaakt tot wie ik ben en gebracht naar waar ik wil zijn.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Hopelijk nog steeds bij Nysingh en een stap dichter bij de rol van curator.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Ik denk dat het voor een kantoor met het formaat van Nysingh best bijzonder is dat de onderlinge verhoudingen zo informeel en de lijntjes zo kort zijn. Daarnaast zijn we met relatief veel jongeren, wat als starter natuurlijk erg gezellig is. Er wordt hard gewerkt, maar er is ook veel aandacht voor het sociale aspect. Het resultaat is een hecht team, ondanks dat we (vaak) verspreid zitten over meerdere vestigingen.

En tot slot: als je – uit voorzorg en in goede gezondheid – een paar dagen in quarantaine zou moeten zitten, met welke jurist of bekende persoon zou je die dagen dan willen doorbrengen?
Herman den Blijker. Een coronakilootje meer of minder maakt ook niet meer uit.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top