Chayenne van Lavieren (Pels Rijcken) over rare bijbanen

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Chayenne van Lavieren (26 jaar) is op 23 februari 2018 beëdigd als advocaat en werkt bij Pels Rijcken. Zij behaalde in 2017 haar masters: civiel recht en Internet, intellectuele eigendom en ICT aan de VU. In maart 2018 is zij gestart met de beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?

Toen ik begon aan mijn studie, stond ik voor alles open en dagdroomde ik regelmatig over hoe het zou zijn om als rechter te werken. Tijdens mijn master besloot ik stages te lopen bij advocatenkantoren en daardoor besefte ik dat de advocatuur beter bij mij past. Het is uitdagend werk met veel sociale interactie. Tevens krijg je bij Pels Rijcken de kans om langdurige relaties met cliënten op te bouwen.

Heb je in je studie hier rekening mee gehouden?

Tijdens mijn studie heb ik mij vooral gefocust op vakken en rechtsgebieden die ik leuk vond. Ik heb bijvoorbeeld een vak Mediation & Conflictoplossing gevolgd maar ook Space Law tijdens mijn semester aan de McGill University in Montreal, Canada. Natuurlijk heb ik er ook rekening mee gehouden dat een civiel effect nodig is om advocaat te worden.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?

Vooral door veel stages te lopen en actief te zijn bij mijn studievereniging. Ik ging vaak naar lezingen, bedrijvendagen en borrels. Zo heb ik Pels Rijcken ook leren kennen. Ik heb overigens zelf een bedrijvendag georganiseerd, wat ervoor heeft gezorgd dat ik op een andere (professionele manier) met kantoren in contact ben gekomen.

Hoe heb je je cv tijdens je studie verder opgebouwd?

Vanaf mijn eerste studiejaar ben ik nauw betrokken geweest bij mijn studievereniging middels commissies en later twee besturen (een bij de studievereniging en een voor een bedrijvendag). Verder heb ik altijd gewerkt naast mijn studie, vrijwilligerswerk gedaan, stages gelopen en gewerkt bij verschillende Zuidas-kantoren. Ik heb nooit ergens ‘cold’ gesolliciteerd maar ik ben altijd eerst via mijn netwerk koffie gaan drinken of ging ik langs bij een bedrijvendag. Daarna kon ik een beter beeld vormen waarom ik juist daar stage wilde lopen of werken.

Waarom heb je voor Pels Rijcken gekozen?

Ik wilde bij een groot kantoor werken met een goed intern opleidingsprogramma en waar je tegelijk start met andere jonge mensen. Daarnaast zocht ik een kantoor waar ik zowel inhoudelijk als persoonlijk de ruimte krijg om mezelf te ontplooien. Na mijn eerste sollicitatiegesprek bij Pels Rijcken wist ik direct dat dit mijn kantoor zou worden.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?

Dat ik twee van mijn collega’s in actie heb mogen zien pleiten bij de Hoge Raad. Dit komt zelden voor.

En valt er ook iets tegen?

Er zijn binnen en buiten kantoor te veel sociale evenementen (borrels, uitjes, etc.) om allemaal af te gaan. De ‘fear of missing out’ wordt hiermee flink op de proef gesteld. 

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?

Doe dingen niet voor je cv maar doe het omdat je het leuk vindt om te doen. Volg een gek vak of neem een rare bijbaan omdat dit bij jou past en wees niet bang om dit op je cv te zetten. Een vreemde hobby of bijbaan laat volgens mij beter zien wie je bent .

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?

Ik zou mezelf vaker eerder uit bed schoppen om te gaan sporten maar daar hoef ik niet voor in een tijdmachine.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Dan ben ik nog steeds advocaat bij Pels Rijcken, heb ik meegeholpen aan het uitbouwen van de nieuwe sectie IE, IT en Privacy en ben ik hopelijk een advocaat waar cliënten zich graag tot wenden.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?

Pels Rijcken is het kantoor van de landsadvocaat. Wij werken dan ook veel voor de Staat der Nederlanden maar zijn ook de huisadvocaat van de toezichthouders en veel grote ondernemingen. Het zijn ontzettend kundige en leuke cliënten om mee te werken met bijzondere (rechts)vragen. Bovendien houdt ons kantoor zich bezig met veel innovatieve zaken zoals blockchain en artificial intelligence. Ondanks dat ik pas ben begonnen als advocaat, mag ik nu al meedenken over de koers van de nieuwe sectie.

 

 

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Lees meer over:

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top