Christa Ebbers (Damsté) put energie uit veel verantwoordelijkheid en hoge werkdruk

Starter van de week is Christa Ebbers. Christa werkt bij Damsté advocaten en notarissen. Toen ze als juridisch medewerker de kans kreeg om zelfstandig een zitting te doen, wist ze het meteen na de zitting zeker: ik wil advocaat worden!

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Christa Ebbers (26) is op 3 februari 2021 beëdigd als advocaat en werkt bij Damsté advocaten en notarissen. Zij is in 2020 afgestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen op Staats- en Bestuursrecht. In maart 2021 is zij gestart met de beroepsopleiding.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Op de universiteit zijn veel mogelijkheden om kennis te maken met advocatenkantoren en andere potentiële werkgevers. Zo heb ik bijvoorbeeld de juridische bedrijvendag en andere carrière-evenementen van de faculteitsvereniging bijgewoond, waar je op een laagdrempelige manier een indruk krijgt van de verschillende kantoren en bedrijven.

Waarom heb je voor Damsté gekozen?
Een studiegenoot van mij werkte bij Damsté en raadde mij aan om hier te solliciteren, omdat de bedrijfscultuur van Damsté goed bij mij zou passen. Op de JBN (Juridische Bedrijvendag Nijmegen) heb ik een workshop gevolgd van Damsté en het beeld dat geschetst werd van Damsté sprak mij meteen aan: Damsté is een nuchter en ambitieus kantoor.

Hoe is het om als starter je werk goed te willen doen tijdens de coronacrisis?
Omdat we veel thuiswerken, heb ik minder contact met mijn directe collega’s. Ik werk daarom met planners en overzichten die ik regelmatig aan mijn patroon stuur. Op die manier is het duidelijk wat mijn werkzaamheden zijn en of alles onder controle is. Ook probeer ik één of twee dagen per week op kantoor te werken.

Op welke afdeling werk je en waar houden jullie je dagelijks mee bezig?
Ik werk op de afdeling Vastgoed & Overheid en ik richt mij vooral op het algemeen bestuursrecht. Wij houden ons bezig met het hele bestuursrecht, van de Wob tot het sociaal domein, omgevingsrecht en het openbare-orderecht.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
M’n eerste zitting. Het bestuursrecht kent geen verplichte procesvertegenwoordiging, dus je hoeft geen advocaat te zijn om het woord te voeren op zitting. Toen ik nog werkte als juridisch medewerker kreeg ik de kans om zelfstandig een zitting te doen. Ik was van tevoren enorm zenuwachtig, maar meteen na de zitting wist ik zeker: ik wil advocaat worden!

En valt er ook iets tegen?
Niet echt. Omdat ik al een paar jaar parttime heb gewerkt als juridisch medewerker, heb ik, denk ik, een realistisch beeld gekregen van het vak. Als advocaat heb je veel verantwoordelijkheid en een hoge werkdruk, maar ik merk dat ik daarvan juist energie krijg en enthousiast word.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Wees niet bang om vragen te stellen!

Als je een paar dagen in quarantaine zou moeten gaan, met wie zou je dan ‘opgesloten’ willen zitten?
Mark Rutte. Volgens mij is hij een heel fascinerend persoon en ik ben heel benieuwd naar hoe hij het afgelopen jaar heeft ervaren en hoe het is om een land te besturen in crisistijd.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top