Christiaan Jeekel beste onafhankelijke jurist

Delen:

Christiaan Jeekel
Christiaan Jeekel

IT-advocaat Christiaan Jeekel is, als winnaar van de Dutch Independent Legal Award 2018-2019, uitgeroepen tot de beste zelfstandige jurist van het jaar. Dit jaar streden zeventien genomineerden om de titel.

Op het gebied van vakmanschap (het thema van de verkiezing dit jaar) deden de finalisten, Maarten Steyerberg, Oete Vonk en Christiaan Jeekel niet voor elkaar onder. De jury (Jaap de Keijzer, Anita Rustema, Petra Zijp en voorzitter Erik Jan Bolsius) was het erover eens dat Maarten Steyerberg een A-one jurist is, die al jarenlang succesvol zelfstandig opereert in een eigen niche van de markt en heeft bewezen met de top van de markt te kunnen concurreren. Oete Vonk heeft net als Christiaan minder ervaringsjaren als zelfstandig juridisch professional, maar zij hebben zich allebei direct als bevlogen vakmensen gemanifesteerd. Alle drie de finalisten ontvingen lovende referenties van voormalig opdrachtgevers wat betreft kennis, overzicht en daadkracht. Zowel Oete als Christiaan en Maarten deden brede ervaring op in verschillende rollen voordat ze kozen voor het ondernemerschap. De jury onderkent dat die combinatie heel waardevol is voor de opdrachtgever die hen inschakelt.

Naast vakmanschap werden de kandidaten beoordeeld op toegevoegde waarde voor hun klant en hun bijdrage aan het imago van de beroepsgroep. Bij de verkiezing van Christiaan Jeekel gaven ‘de bevlogenheid voor het vak, zijn positieve instelling en getoond ondernemerschap op de ontwikkelingen in zijn vakgebied de doorslag’, aldus de jury. In zijn dankwoord gaf Jeekel aan dat de verkiezing sterkt hem in zijn keuze voor zelfstandig ondernemerschap, maar bovenal in zijn overtuiging dat in een – multidisciplinaire – samenwerking van vakmensen de toekomst ligt. “Als finalisten hebben wij het tot de top 3 gebracht. We laten de markt zien wat zelfstandige juristen allemaal te bieden hebben.”

Marijn Rooymans van het Netwerk van Ondernemende Juristen: “Het hoge niveau, maar ook de bewuste keuze voor zelfstandig ondernemerschap werd gisteravond weer onderstreept. Ongevraagd gaven alle juryleden aan deze kandidaten zo te willen inhuren en het liefst zelfs onderdeel van hun team te laten zijn. Gehecht aan hun vrijheid als ze zijn, wilden de finalisten van dat laatste niets weten.”

Naast de Award ging de winnaar ook naar huis met een mooi cursusaanbod van DILA partner OSR Juridische Opleidingen en werd hij – net als de andere finalisten – door SignRequest verblijd met een jaarabonnement voor het digitaal ondertekenen van documenten.

De organisatie van de DILA wordt verzorgd door het Netwerk van Ondernemende Juristen en het LawyerlinQ platform, gesteund door DILA partners Mr. Magazine, Lexxyn, OSR juridische opleidingen, SignRequest, Weagree en Wolters Kluwer/Kleos.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven