Zeventien juristen strijden om titel ‘beste eenpitter’

Delen:

Juristen en opdrachtgevers hebben 27 zelfstandige advocaten en juristen genomineerd voor de Dutch Independent Legal Award. Zeventien daarvan voldoen aan de voorwaarden en dingen mee naar de prijs voor ‘beste eenpitter’, waaronder twee vrouwen. De prijs wordt voor de vijfde keer uitgereikt.

Volgens de organisatie van de Dutch Independent Legal Award 2018-2019 groeit ook in de top van de Nederlandse juridische markt het aantal juristen en advocaten dat voor zichzelf werkt. Dat blijkt wel uit het feit dat liefst 27 zelfstandige advocaten en juristen zijn genomineerd voor Een van hen mag zich in 2019 de beste onafhankelijke jurist van Nederland noemen.

Vorig jaar waren er nog achttien juristen die meedongen naar de titel ‘beste zelfstandige jurist’, waaronder acht vrouwen. Vervolgens waren er drie finalisten (twee man, een vrouw) en ging uiteindelijk Abraham Mouritz met de eer strijken: de beste eenpitter van Nederland.

Was vorig jaar nog ‘alles voor de klant’ het thema, dit jaar is dat vakmanschap. Zowel collega-juristen als opdrachtgevers konden zelfstandige advocaten en juristen nomineren. Na een stemronde door het publiek (iedereen kan tussen 22 december 2018 en 6 januari 2019 een stem uitbrengen op een favoriete kandidaat, via de DILA website) worden uiteindelijk drie finalisten uitgenodigd voor het DILA-diner met de jury op 28 januari 2019. Aan het einde van die avond maakt de jury de DILA-winnaar bekend. Onder de genomineerden zijn vijf advocaten en acht oud-advocaten.

Van de genomineerden voldoen zeventien professionals volledig aan de DILA eisen. Dat zijn (alfabetische): Dirk Edens (arbeidsrecht, insolventierecht, ondernemingsrecht), Pim Hakkaart (financieel recht, vennootschaps- en handelsrecht), Erik Harkink (arbeidsrecht), Edward van der Heijden (ICT, ondernemingsrecht, privacy), Hans Hintzen (financieel recht), Hans Hofmeester (financieel recht, vennootschapsrecht), Hein van den Hout (arbeidsrecht, contractenrecht, M&A, ondernemingsrecht, pensioenrecht), Christiaan Jeekel (contractenrecht, ICT, privacy), Edward de Lange (contractenrecht, E-commerce, ICT), Olle Postma (ICT, ondernemingsrecht, privacy), Jeroen Schouten (E-commerce, telecom), Jan Schreuder (energierecht, M&A, ondernemingsrecht), Linda Slot-Hoving (compliance, privacy), Maarten Steyerberg (treasury contracten), Jan Albert Timmerman (aanbestedingsrecht, contractenrecht, energierecht, ICT), Max van Verschuer (M&A, ondernemingsrecht) en Oete Vonk (financieringen, herstructureringen, ondernemingsrecht).

De DILA is de Award voor de beste zelfstandige juridisch professional van Nederland en hij wordt nu voor de vijfde keer uitgereikt. Het initiatief voor de DILA is in de eerste plaats ontstaan vanuit de constatering dat zelfstandige advocaten en juristen eigenlijk weinig tot geen exposure-mogelijkheden hebben terwijl ze die zeker wel verdienen. De organisatie van de DILA wordt verzorgd door het Netwerk van Ondernemende Juristen en het LawyerlinQ platform, gesteund door partners Mr Online, Kluwer Kleos, Lexxyn, OSR juridische opleidingen, SignRequest & Weagree.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven