Clemens Molle (Bird & Bird) over start-ups

Delen:

Clemens Molle (26) is op 23 februari 2018 beëdigd als advocaat en werkt bij Bird & Bird LLP op de sectie Intellectuele Eigendom. Hij heeft Civiel recht en Ondernemingsrecht gestudeerd aan de Universiteit Leiden. In maart 2018 is hij gestart met de beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Onderdeel van het bachelorvak Ondernemingsrecht waren een aantal colleges intellectueel eigendomsrecht, gegeven door een professor die tevens advocaat was. Hier raakte ik voor het eerst door geprikkeld; student-stages trokken me later over de streep.

Heb je in je studie hier rekening mee gehouden?
Met name door enigszins te specialiseren in de eindfase van mijn studie. Op het moment dat ik merkte dat een bepaald deel van het recht me erg boeide, heb ik keuzevakken in die richting gevolgd. In mijn geval waren dat IE vakken gedurende beide masters.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Ik heb een aantal student-stages gelopen, zowel in de advocatuur als in het bedrijfsleven. Inhouse dagen en kantoorbezoeken zijn goed als eerste kennismaking, maar een student-stage geeft je in mijn optiek echt een beeld van zowel de werkzaamheden als de cultuur van een organisatie.

Hoe heb je je cv tijdens je studie verder opgebouwd?
Ik heb een jaar deel uitgemaakt van het bestuur van mijn vereniging en heb een half jaar in Londen gestudeerd in het kader van het Erasmus-programma.

Waarom heb je voor Bird & Bird gekozen?
Twee aspecten waren voor mij doorslaggevend: sfeer en inhoud. Het is belangrijk dat de sfeer van een kantoor je aanspreekt zodat je je op je plek voelt, met genoegen naar kantoor gaat en ook plezierig met kantoorgenoten samen kan werken. Daarnaast is het natuurlijk mooi als je aan inhoudelijk interessante en uitdagende zaken mag werken in het rechtsgebied dat jouw interesse heeft. Beide aspecten kwamen voor mij bij Bird & Bird perfect samen.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Het adviseren van start-ups gekoppeld aan incubator ‘YES!Delft‘. Onder andere Senz (stormparaplu) en Swapfiets zijn hier begonnen. Een aantal keer per jaar gaan we met meerdere teams van kantoor naar YES!Delft, om een hele dag verschillende start-ups te helpen met juridische vraagstukken. Ons IE-team adviseert dan met name over (de octrooieerbaarheid van) technische ideeën, en over bedrijfsgeheimen, merken- en modellenrechten en auteursrechten.

En valt er ook iets tegen?
Uiteraard heb je wat minder vrije tijd vergeleken met je studententijd, dus een loodgieter die zegt tussen 09:00 en 14:00 langs te kunnen komen is ineens een uitdaging.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Een aantal gouden tips dan: Zet je in voor je passie. Neem de tijd om te doen wat je mooi vindt en waar je energie uit haalt. Cv opbouwen moet geen doel op zich zijn. Ontdek wat je leuk vindt – op carrièregebied en daarbuiten – en ga ervoor.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Bitcoins kopen met middelen van Ome Duo.

Waar zie je jezelf over 5 jaar?
Advocaat-medewerker, onvoorwaardelijk ingeschreven op het tableau.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Firmwide de grootste IE-sectie van Europa, met een sterke focus op technologie en cliënten in hightech sectoren.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven