Daan Keur stopt als president rechtbank Noord-Nederland

Delen:

Daan KeurDaan Keur stopt op 1 augustus als president van de rechtbank Noord-Nederland. Keur wordt dit jaar 65 en wil de laatste jaren van zijn loopbaan weer rechter zijn.

Keur was sinds oktober 2012 rechtbankpresident. Een rechtbankpresident wordt voor een termijn van zes jaar benoemd, maar Keur was er naar eigen zeggen al van uitgegaan dat hij die termijn vanwege zijn leeftijd niet zou volmaken. “Voor mij is nu het juiste moment gekomen om te stoppen,” zegt Keur tegen RTV Drenthe.

Keur begon zijn loopbaan in 1986 als rechter in opleiding en rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank in Leeuwarden. Daar werkte hij tot 2006 in verschillende functies, waarna hij overstapte naar het gerechtshof Leeuwarden. In 2008 werd hij benoemd tot president van dat hof, om in 2012 president van de rechtbank Noord-Nederland te worden.

In 2015 kwam Keur als voorzitter van het noordelijke rechtbankbestuur in aanvaring met de rechtbank in Assen. Het vertrouwen tussen het bestuur en de rechters liep een deuk op door de plannen van het bestuur om medewerkers van de rechtbanken in Assen en Leeuwarden naar Groningen over te plaatsen. Daar kwam later de mogelijke inkrimping van de rechtbank in Assen bij, in het kader van het Meerjarenplan Rechtspraak. Beide plannen gingen uiteindelijk niet door.

“De afgelopen jaren zijn best zwaar geweest,” zegt Keur. “Maar ik kan, vooruitlopend op mijn afscheid, zeggen dat het een voorrecht was om leiding te mogen geven aan de rechtbank Noord-Nederland.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven