Danka Saija (BarentsKrans) krijgt energie van toepassen civiele recht

Overstap van de week is Danka Saija. Saija versterkt sinds 1 juni 2020 als kandidaat-notaris / estate planner de Private Wealth & Family Owned Businesses-praktijk van BarentsKrans.

Delen:

Danka Saija (BarentsKrans) krijgt energie van toepassen civiele recht

Samen met Lisanne Vissers, kandidaat-notaris en partner, gaat Saija deze praktijk bij BarentsKrans verder uitbouwen. Zij richten zich op de juridische structurering van familiebedrijven, bedrijfsopvolging en estate planning. Saija werkte tot 1 juni bij Mazars Private Clients als estate planner. 

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Ik wilde graag meer focus op het civiele recht in plaats van op het fiscale recht.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?
Dat was het zeker. Ik heb altijd met heel veel plezier bij Mazars Private Clients gewerkt. Naast leuke en bijzondere klantencontacten die ik in de afgelopen jaren had opgebouwd, mis ik vooral een aantal collega’s. Gelukkig houden we contact.

Wat maakt het notariaat zo leuk?
Tijdens mijn studie heb ik bij een notariskantoor gewerkt. Ik vond het toen erg leuk om volop bezig te zijn met het Burgerlijk Wetboek. Het omzetten van de theorie naar de praktijk, dat vind ik boeiend en uitdagend. Ook al werk ik nu pas 2,5 maanden weer in het notariaat, ik heb direct gemerkt dat ik energie krijg van het toepassen van het civiele recht voor cliënten. Gelukkig is klantcontact een onmisbaar onderdeel van de werkzaamheden.

Hoe ziet het ‘nieuwe’ notariaat er volgens u uit?
Dat vind ik een lastige vraag aangezien ik net weer terug ben in het notariaat, maar ongetwijfeld is voor het ‘nieuwe’ notariaat onvermijdbaar het (verder) digitaliseren van de notariële dienstverlening.

Welk beroep had u uitgeoefend als u niet voor het notariaat gekozen had?
Ik ben gek op eten en alles wat daarmee te maken heeft… Misschien was ik wel kok geworden!

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven