Danny Snijders over zijn Italiaanse espresso & wijnbar

Meester van de week is advocaat Danny Snijders, algemeen directeur van Snijders Advocaten in Den Bosch. Hij richt zich in zijn praktijk vooral op ondernemers, maar is ook advocaat van FC Den Bosch. Snijders opent binnenkort een Italiaanse bar in de binnenstad van Den Bosch, Dolce Far Niente.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Soowpictures_Snijders_NOv20_046-1-04435535

Dapper, in deze tijd een horecazaak starten! Kon u niet beter wachten tot ‘na corona’?
Dat zou je wellicht denken, maar deze kans op deze unieke plek in het centrum van ’s-Hertogenbosch kwam nu voorbij. Verder heb ik een ‘pandemie-clausule’ kunnen sluiten, zodat de kosten laag blijven gedurende de verplichte sluiting van de horeca.

Bent u uitgekeken op de advocatuur, dat u deze nieuwe richting inslaat?
Integendeel, ik ben gepassioneerd advocaat in hart en nieren. Elke dag ben ik weer gemotiveerd om onze prachtige relaties te bedienen, zowel in als buiten de rechtszaal. Mijn geweldige team van inmiddels zo’n 35 mensen ziet me dus elke dag gewoon op kantoor.

Kunnen we u ook zelf achter de bar aantreffen?
Haha, nee, dat laat ik geheel over aan de professionals. Ik ben slechts de eigenaar van de bar. Ik vind het enorm leuk om in Italië in mooie espresso-, food- en wijnbarretjes te zijn. Ik kom regelmatig in Italië voor werk en ontspanning en dacht: ik zou wel graag zo’n barretje in Den Bosch willen hebben. Maar uiteraard wordt de bar geëxploiteerd door de allerbeste en meest gastvrije dame die ik ken: Maartje Aussems. Zij begrijpt als voormalig medewerker van onder andere Bernardus Golf en Porsche de doelgroep als geen ander. Ik vind het wel heel leuk om dingen te creëren, zoals dit bijzondere concept van de beste espresso en high end wijnbeleving in de prachtige Ridderstraat.

Wordt de vrijmibo van uw kantoor straks in Dolce Far Niente gehouden?
Dat gaat zeker gebeuren, al zal het ook nog op ons mooie kasteel Valk blijven plaatsvinden. De Dolce Far Niente bar zal daarnaast ook het verzamelhuis worden van onze interim tak: Snijders Interim. Hier kunnen we de aan Snijders Interim gelieerde zzp-juristen en gedetacheerden ontvangen om ervaringen en kennis te delen. We zijn de eerste legal interim club met een eigen espresso en wijnbar en een advocatenkantoor als ruggensteun. (Interim en zzp-juristen die geïnteresseerd zijn in onze community: meld je gerust bij managing consultant Christel Gevers en sluit je vrijblijvend aan.)

De ‘Snijders-aanpak’ is een begrip, lezen we op de site van uw kantoor. Wat houdt die aanpak in?
Kort gesteld koppelen wij diepgaande juridische kennis aan een winnaarsmentaliteit. Uitgangspunt is kwaliteit in kennis. Maar we zoeken daarbij steevast echte topspelers die graag doorgaan waar anderen stoppen.

Als u het voor het zeggen had, dan…?
Ik héb het voor het zeggen haha. Nee hoor, grapje. Als ik het voor het zeggen had, dan zou ik per direct de ellende voor de kinderen in Israël en Gaza stoppen. Vreselijk. Als vader van drie kleine kindjes huilt mijn hart bij de beelden.

Wie of wat is in uw juridisch bestaan uw bron van inspiratie?
Ik word vooral geïnspireerd door mensen die hun nuchtere, liefhebbende zelf blijven, weg van ego en buitenkant. Als ik nu een naam noem, dan doe ik velen in mijn omgeving tekort die mij met raad, daad en vriendschap helpen.

Wat is het hoogtepunt in uw juridische carrière?
Ik ben tijdens de zaak die ik deed voor De Graafschap tegen de KNVB wel eens drie uur live op Fox Sports uitgezonden bij een pleidooi. Dat gebeurt zelden in civiele conflicten, zeker niet in de hoek van complexe conflicten tussen bedrijven waarin ik zelf werkzaam ben. De grote overnames die we begeleiden zijn ook speciaal. Mijn hoogtepunt is echter de vader die ik bijstond in de strijd om zijn kinderen te mogen blijven zien. Vanwege het persoonlijke karakter en het onrecht dat hem werd aangedaan.

Welk boek las u het laatst?
Ik lees graag boeken over organisaties. Snijders Advocaten is nu het grootste stand alone advocatenkantoor van ’s-Hertogenbosch en omstreken. Dat is mede gelukt door heel veel tijd en studie te steken in de organisatie, die sterk afwijkt van het klassieke partnermodel. Zo las ik daarom recent het boek No Rules Rules: Netflix and the Culture of Reinvention, over innovatieve, zelfsturende organisaties. Alle toppers in mijn team zijn ook echt zelf verantwoordelijk en zelfsturend. Geen hiërarchie dus bij ons, maar echt fijn werken vanuit jezelf.

Met welke beroemdheid zou u een espresso willen drinken in Dolce Far Niente?
Met Sophia Loren, Alessandro del Piero, Gina Lollobrigida en Fred van der Hoorn.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top