De beste gratis juridische onderzoekshulpmiddelen

De combinatie van steeds meer juridische bronnen die worden gedigitaliseerd en de ontwikkeling van nieuwe technologieën betekent dat er nu een overweldigende hoeveelheid juridische informatie online staat. Het goede nieuws? Veel van deze juridische onderzoeksbronnen zijn gratis online te vinden. Hieronder hebben we een paar van de beste gratis zoekmachines en databases samengesteld, zodat je precies kunt vinden wat je nodig hebt voor je juridisch onderzoek:

Delen:

Caselaw Access Project

Als onderdeel van een missie om alle gepubliceerde Amerikaanse rechterlijke beslissingen vrij beschikbaar te maken voor online publicatie, biedt het Caselaw Access Project (CAP) gratis toegang tot alle officiële, in boeken gepubliceerde Amerikaanse jurisprudentie. Elk deel is bedoeld als een officieel rapport van beslissingen van een rechtbank in de Verenigde Staten tot en met juni 2018 (Leuk weetje: de vroegste beschikbare zaak dateert uit 1658.). De 360 ​​jaar aan jurisprudentiegegevens van de Verenigde Staten zijn gedigitaliseerd uit de collectie van de Harvard Law Library. CAP kan ook handig zijn als je in Nederland wilt investeren in vastgoed hypotheken.

Fastcase

Als een van de grootste online juridische bibliotheken ter wereld biedt Fastcase online toegang tot jurisprudentie, statuten, verordeningen, grondwetten, rechtbankregels en wetsartikelen, waardoor juridisch onderzoek en analyse sneller en eenvoudiger worden. Bovendien maakt het gebruik van Fastcase het dankzij een integratie met Clio eenvoudig om de tijd die je aan juridisch onderzoek besteedt nauwkeurig te monitoren en je onderzoek overzichtelijk te houden. Hoewel Fastcase een verscheidenheid aan betaalde desktopabonnementen biedt (je kunt een gratis proefversie proberen om ze uit te proberen), is hun gratis mobiele app beschikbaar voor iOS, Android en Windows Phone.

Legal Information Institute

Legal Information Institutes (LII) zijn een mondiale hulpbron die open toegang biedt tot juridische kennis. Er zijn meer dan 46 LII-verenigingen over de hele wereld die bronrecht publiceren via hun eigen zoekmachines, waardoor vrij toegankelijke jurisprudentie, regelgeving en statuten worden geboden die uniek zijn voor die landen. Het Legal Information Institute (LII) van de Cornell Law School biedt gratis online toegang tot de meeste wetten, waardoor het een goede hulpbron is wanneer je een statuut of regelgeving moet vinden, terwijl het ook online toegang biedt tot juridisch materiaal. Dit is nuttig voor investeren in vastgoed dus.

FindLaw

De FindLaw for Legal Professionals-divisie van FindLaw is ontworpen om de wet voor iedereen toegankelijker te maken en biedt gratis online juridische inhoud, waaronder jurisprudentie van staats- en federale rechtbanken, samenvattingen van zaken, statuten en juridisch nieuws. FindLaw biedt ook een doorzoekbare, doorzoekbare database met uitspraken van het Amerikaanse Hooggerechtshof sinds 1760. Blader door de adviezen van het Hooggerechtshof op jaartal en volumenummer van US Reports, of zoek op partijnaam, zaaktitel, citaat, volledige tekst en rolnummer. FindLaw beschikt ook over een archief met samenvattingen van de meningen van het Hooggerechtshof sinds het jaar 2000.

Casetext

Technisch gezien is nummer vijf op deze lijst niet gratis, maar goedkope, door kunstmatige intelligentie aangedreven opties voor juridisch onderzoek kunnen een groot verschil maken voor je bedrijfsresultaten. Aangedreven door AI om je te helpen juridisch onderzoek beter en sneller uit te voeren, vindt de zoekopdracht van Casetext je zaken en andere autoriteiten over dezelfde feiten, juridische kwesties en jurisdictie als je zaak.

 

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven