De boodschappen trends van dit moment

Wat zijn de laatste boodschappen trends? Welke zaken vallen op, wanneer we de hedendaagse supermarkt vergelijken met die van een aantal jaar geleden? In dit artikel lees je hier meer over.

Delen:

De boodschappen trends van dit moment

Zo zal het je onder meer niet ontgaan zijn, dat online boodschappen bestellen aan populariteit gewonnen heeft. Geen lange rijen meer voor de kassa, geen uitverkochte ingrediënten voor je favoriete gerecht; het biedt de consument diverse voordelen. Om nog maar niet in te gaan op het gemak waarmee de boodschappen online besteld kunnen worden. Kies jij al voor de online supermarkt?

Percentage consumenten dat online winkelt neemt toe

Steeds meer supermarkten bieden de mogelijkheid om boodschappen online te bestellen en vervolgens thuis af te laten leveren. De een rekent hier momenteel nog bezorgkosten voor, de ander kiest voor een minimumbedrag bij online bestellingen. Toch groeit het aantal consumenten dat haar boodschappen in ieder geval eens per maand vanaf de bank bestelt. Daarbij geeft een groot deel van deze consumenten aan, te verwachten dit in de toekomst nog vaker te zullen gaan doen. Momenteel gaat het voornamelijk om de zware boodschappen, die direct voor een hele maand kunnen worden ingekocht. Denk aan pakken melk, frisdrank, enzovoorts.

Blurring binnen de supermarkten

Naast het feit dat consumenten hun boodschappen vaker online bestellen, is er sprake van blurring binnen supermarkten. Een supermarkt is niet meer de traditionele supermarkt van vroeger! Zo bevinden zich in de grote steden eetkraampjes binnen de supermarkt, waar je terechtkunt voor een heerlijke verse pizza uit de oven of bijvoorbeeld een bakje sushi. Daarbij is het mogelijk om naast de dagelijkse boodschappen elektronica aan te schaffen, kun je er terecht voor verzorgingsproducten, enzovoorts.

Supermarkten ook op zondag geopend

Een derde trend die opvalt: supermarkten zijn tegenwoordig langer open. Niet alleen de grote supermarkten zijn op zondag tot steeds later op de avond geopend. Ook bij de lokale buurtsuper kan men zondags terecht voor een paar boodschappen!

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven