De handigste apps voor rechtenstudenten!

Delen:

Wil je graag advocaat of rechter worden? Welk casino betaalt het meeste uit, interesseert je dan niet. Je wilt uiteraard juist weten hoe je zo snel mogelijk je droom kunt behalen. De volgende apps helpen hierbij!

Evernote

Wil je op al je apparaten toegang hebben tot je projecten, notities en takenlijsten? Gebruik Evernote. Met Evernote kun je aantekeningen maken op je computer en deze automatisch laten synchroniseren met je smartphone of tablet. Water gemorst op je computer? Maak je geen zorgen. Al je aantekeningen en schetsen zijn veilig en wel. Je kunt ook audio-opnamen, video’s en pdf’s opslaan in de app en zelfs de camera van je smartphone gebruiken om papieren documenten te scannen. De app is ook gebouwd voor samenwerking, waardoor je aantekeningen en overzichten kunt delen met je studiegroep.

My Study Life

Gooi je planners weg, mensen. Deze app heeft dat allemaal en meer. My Study Life is het ultieme organisatiehulpmiddel voor elke drukke rechtenstudent. Met de app kun je je lessen, opdrachten en examens organiseren, met de extra mogelijkheid om herinneringen en roulatieschema’s in te stellen. Houd je voortgang bij komende opdrachten bij en vind het perfecte moment om te studeren met deze krachtige organisatietool.

Black’s Law Dictionary

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van Black’s Law Dictionary. Het is het meest gebruikte rechtenwoordenboek in de Verenigde Staten en de meeste rechtenstudenten zweren erbij. Waarom zou je investeren in de app versus de papieren versie? Ten eerste kun je elke term snel vinden met behulp van de zoekfunctie. Dit komt van pas als je docent in de klas begint met cold calling. Ten tweede hoef je er niet mee te sjouwen. Je neemt voldoende boeken mee van en naar de les. Ten derde is het goedkoper (en we weten allemaal dat je als rechtenstudent waarschijnlijk een krap budget hebt). Deze app is eigenlijk alleen geschikt als je in het buitenland aan de slag gaat als advocaat, jurist of rechter, wat uiteraard een nadeel is.

Headspace

Op het eerste gezicht denk je misschien dat Headspace geen voordelen heeft voor een drukke rechtenstudent. Maar denk nog eens na. Headspace leert gebruikers mediteren met eenvoudige begeleide meditatiesessies van 10 minuten. Meditatie verbetert de focus en vermindert stress en angst. Wellness is belangrijk als je rechten gaat studeren. Je zult onder een enorme hoeveelheid stress staan, en leren mediteren kan het allemaal wat beter beheersbaar maken.

Quizlet

Op de rechtenstudie moet je veel informatie uit je hoofd leren. Met Quizlet kun je binnen de app je eigen digitale flashcards maken. Je kunt je flashcards ook met anderen delen. Het beste van het gebruik van deze app is dat je altijd je flashcards bij je hebt, voor het geval je wat extra tijd hebt om te beoordelen. Quizlet geeft je ook de mogelijkheid om een studieset te maken, waarmee een gepersonaliseerd studieschema wordt samengesteld op basis van je examendatum. Met deze optie kun je je voortgang controleren en krijg je pushmeldingen als het tijd is om te studeren.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven