De impact van AI op de rechtspraak – SSR Meestervertellers met Bart van der Sloot

In deze aflevering van de podcast SSR Meestervertellers luidt associate professor Bart van der Sloot ondubbelzinnig de noodklok. De impact van artificial intelligence op de rechtspraak gaat enorm zijn. ‘Ga nu aan de slag met alle rapporten die er al liggen!’ is zijn advies. Van der Sloot nodigt iedereen uit zijn gratis toegankelijk boek te lezen (de link staat in de shownotes) en er met collega’s of met hem zelf over in gesprek te gaan.

Delen:

 

Als de grondwet ter discussie staat – SSR Meestervertellers met Ingrid Leijten

De grootste partij van Nederland heeft een partijprogramma vol ideeën die tegen de Grondwet ingaan. En formerende partijen gaan eerst bekijken of ze een akkoord kunnen bereiken over zaken als de rechtstaat, de Grondwet en grondrechten.

Moet de rechterlijke organisatie zich zorgen maken over deze nieuwe situatie?

Hoogleraar Ingrid Leijten gaat hierover in gesprek met Daan Langkamp. Ze legt uit dat het een prima idee is om te discussiëren over de Grondwet zolang de kaders daarvan maar niet ter discussie staan.

Op de hoogte blijven?
In de podcast SSR Meestervertellers hoor je inspirerende verhalen over onderwerpen die spelen binnen de rechterlijke organisatie. Iedere maand verschijnt er een nieuwe aflevering. SSR Meestervertellers beluister je via ssr.nl/podcast, Spotify, of via jouw podcast app. Wil je geen aflevering missen? Abonneer je dan

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven